Nieuws Ninove

De Bakermat in Ninove krijgt eerste Michelinster: “Advies voor andere chefs? Je eigen ding doen, dat is het belangrijkste”

Door de coronacrisis kwam er abrupt een einde aan het succesverhaal van het Ninoofse toprestaurant Hof Ter Eycken. Drie jaar later heeft Ninove eindelijk opnieuw een sterrenrestaurant: De Bakermat. Kevin Graf (32), chef-kok van De Bakermat, heeft zijn eerste Michelinster gekregen.

In het Koninklijk Theater in Bergen ging vanaf deze middag de jaarlijkse uitreiking van de nieuwe Michelinsterren door. Een Michelinster is een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de internationale culinaire wereld. Voorlopig kent België nog altijd drie driesterrenrestaurants: Hof van Cleve in Kruisem, Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare. Aan zestien nieuwe zaken werd één ster uitgereikt waaronder De Bakermat, het restaurant in de Leopoldlaan in Ninove dat chef Kevin Graf en gastvrouw Barbara Wantens al sinds 2014 bezielen.

Kevin was zelf niet aanwezig tijdens de ceremonie in Bergen. “We wisten niet of we in de prijzen zouden vallen, dus hielden we het restaurant zoals gewoonlijk open”, vertelt hij. Na enkele fundamentele wijzigingen zoals de toevoeging van een veranda, een wijnkamer en een vast team dat nu al jaren meedraait, is De Bakermat door de jaren heen uitgegroeid tot een restaurant dat alleen maar topproducten en een topservice aanbiedt. 

Het hele Bakermat team loopt natuurlijk al de hele dag opgetogen rond dankzij deze bijzondere vorm van erkenning. The sky is the limit voor Kevin en zijn personeel, zou je momenteel denken, maar ze houden het hoofd koel. “We doen verder zoals we nu bezig zijn”, zegt hij. “Het financiële plaatje moet nog altijd kloppen. Pas daarna kijken we verder vooruit in de toekomst.”

Beluister hieronder het volledige interview met chef-kok Kevin Graf: