Aspelare Nieuws

Natuurpunt Ninove organiseert “Koken met de natuur”

Natuurpunt Ninove organiseert een workshop “Koken met de natuur” op zondag 23 april. In deze workshop ga je samen met anderen op zoek naar planten die te vinden zijn in onze natuur en die zonder probleem kunnen dienen als voedsel.

“Planten worden onder de vorm van groenten en fruit dagelijks geconsumeerd door de mens. Meestal beperkt zich dat tot wat te koop is in de winkel of wat er in de tuin kan worden gekweekt”, vertelt Natuurpunt Ninove. Met hun workshop “Koken met de natuur” wil de organisatie daar verandering in brengen.

Samenwerken

“Om te beginnen gaan we samen op pad in de natuur en zoeken we naar eetbare planten en wilde kruiden”, vertelt begeleider Erna Lauwaet. “Die plukken en verzamelen we en gebruiken we daarna om te koken. De deelnemers koken natuurlijk mee.” De recepten zullen op voorhand samengesteld en op papier gezet worden.

De wandeling begint aan buurthuis Hofstad in Aspelare om 9.00 uur en eindigt om 11.00 uur. Nadien wordt er nog gekookt en opgeruimd tot 14.00 uur.

Geen gebrek aan enthousiasme

“We hadden alleen maar enthousiaste deelnemers vorig jaar”, zegt Lauwaet. “Het feit dat je met wilde kruiden super lekkere dingen kunt klaarmaken was voor velen een openbaring.”

De kostprijs voor deze workshop is 20 euro voor leden en 30 euro voor niet-leden (lunch/drank inbegrepen). Inschrijven kan via de website van Natuurpunt of door te mailen naar erna.lauwaet@gmail.com of door te bellen naar het nr. 0486 29 80 72.