Nieuws Ninove

Kevertreffen trekt heel wat kijklustigen naar centrum Ninove

650 deelnemers uit binnen- en buitenland kwamen gisteren met hun kevers en Volkswagenbusjes afgezakt naar het Primavera Kevertreffen in Ninove. Door de coronacrisis was het al vier jaar geleden dat dit evenement kon plaatsvinden.

In de stadskern van Ninove waren gisteren honderden kevers en Volkswagenbusjes te bewonderen. Het gebeuren lokte heel wat volk naar het centrum. “Ik ben tevreden over het weer, over het evenement op zich en over de opkomst”, vertelde organisator Frederic Peeters. “De deelnemers en bezitters van deze unieke wagentjes waren super gemotiveerd om naar Ninove te komen. Dit jaar werden de busjes met safariruitjes extra in de kijker gezet.” Het thema dit jaar was dan ook ‘Super Safari Sunday’.

Drie kleurrijke kevers. ©Lotte Sunaert

De 23ste editie van het kevertreffen was er eentje van wereldniveau. Er waren deelnemers uit Zwitserland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Engeland en Schotland. Zelfs een Amerikaan, die op doorreis is in Frankrijk en momenteel in Straatsburg verblijft, maakte even een tussenstop in Ninove om het evenement bij te wonen.