Nieuws Ninove

Kevertreffen herenigt bezoekers van binnen- en buitenland

Honderden Volkswagen Kevers kleurden alweer het stadscentrum van Ninove op zondag 10 maart. De 26ste editie van het kevertreffen was er eentje waarbij de Volkswagen Type 3 extra in de kijker werd gezet. Volgens bezoekers bloeit het kevertreffen na al die jaren nog steeds. “Elk jaar zie ik meer auto’s en meer mensen, ook uit het buitenland. Dit evenement is uniek in Vlaanderen.”

Frisse lucht stond afgelopen zondag niet centraal in Ninove. Een kleine prijs die de vele (inter)nationale bezoekers betaalden in ruil voor het mogen bewonderen van kevers in alle soorten en maten. Dat het keveraanbod divers was, konden bezoekers met zekerheid bevestigen. “Ik vind het verrassend dat ik hier weinig kevercabrio’s uit mijn tijdperk zie”, klinkt het bij Pedro Steyaert.

“Het is interessant om te zien hoeveel werk erin kruipt om die wagens te onderhouden”, vertelt Laurice, een bezoeker die ook aanwezig was op de vorige editie. “Mijn vader had vroeger ook een kever. Nu probeer ik zijn passie zelf op te zoeken, want ik wil later ook een kever.”