Nieuws Ninove

Wereldpremière van ‘Ninoofse’ kortfilms in CC De Plomblom

Op dinsdag 4 juni sluiten CC De Plomblom en Cineclub Lucifer het filmseizoen 2023-2024 af. Omdat het cultuurcentrum 30 jaar bestaat, maken ze er naar eigen zeggen iets speciaal van: een voorstelling van Pulp Fiction – een klassieker die even oud is als De Plomblom zelf – én een dubbele première van twee kortfilms met Ninoofse roots.

1, 2, 3, Piano en Gestolen Vuur, de twee kortfilms van regisseur Jean-Louis Daulne werden allebei opgenomen in Ninove. 1, 2, 3, Piano werd gefilmd in het OLV-ziekenhuis. De film bespreekt de delicate kwestie van de ouderdom in het licht van de vergetelheid. Hij volgt een dochter in de opname van haar vader in een rusthuis. De hoofdrol wordt gespeeld door Pierre van Aerssen, die een persoonlijke band heeft met het onderwerp, omdat zijn vrouw aan een soortgelijke ziekte lijdt en in een tehuis in Ninove woont. Hij speelt samen met actrice Sandra Zidani.

Gestolen Vuur is een eerdere kortfilm van Daulne, waarin we een dialoog volgen voor een open haard. De film werd recent geselecteerd voor het Brussels Short Film Festival (BSFF) en won de juryprijs op het Kortfilmfestival van Bertrix 2024.

 

Pulp Fiction

Pulp Fiction betekende in 1994 de definitieve doorbraak voor regisseur Quentin Tarantino, lanceerde de carrières van Uma Thurman en Samuel L. Jackson en blies die van John Travolta nieuw leven in. In de film is Marcellus Wallace de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. De film is een delirium van buitensporig geweld, banale maar geniale dialogen, talloze referenties aan de pop- en filmcultuur en een opzwepende, tijdloze soundtrack. Zijn invloed op de filmwereld en op de cultuur van de jaren 90 valt niet te onderschatten.