Herbeluister

Levensloop: van hoop naar overwinning

Zaterdag werd de kick-off van Levensloop Aalst 2024 gegeven. Op 28 en 29 september slaat de organisatie samen met de deelnemende teams de tenten op in het  stadspark van Aalst. Ook teams uit Ninove zijn welkom. Twee bekende Vlamingen werden bereid gevonden om het meter- en peterschap op te nemen.

Even zag het er naar uit dat de organisatie van het evenement dit jaar in het gedrang zou komen. “Na de editie van vorig jaar kwam het onverwachte nieuws dat Levensloop Aalst zou stoppen. Dat zou een ramp zijn geweest voor iedereen die hier jaarlijks naar uitkijkt. We zijn dan ook blij dat een nieuw, gemotiveerd organisatiecomité opstond om het evenement nieuw leven in te blazen”, vertelt Bart Beeckman uit Ninove, voorzitter van het Levensloopcomité.

Beluister hier het interview met voorzitter Bart Beeckman:

Meter en peter

Twee bekende Vlamingen, Shauni Van Impe en Steven Van Herreweghe, werden bereid gevonden om in de rol van meter en peter het organiserende comité te ondersteunen.

Beluister hier het interview met Shauni en Steven:

Jonas De Clercq

Levensloop in de strijd tegen kanker

Frank De Groote, regiocoördinator van de Stichting tegen Kanker benadrukt het belang van dit evenement: “Dankzij evenementen zoals Levensloop kunnen we onze doelen nastreven en mensen ondersteunen die dagelijks vechten tegen kanker. In 2021 werden 75.000 nieuwe kankergevallen gediagnosticeerd in België en dit aantal zal naar verwachting blijven stijgen.”

Sinds de eerste editie van Levensloop Aalst in 2016 hebben duizenden deelnemers geholpen om meer dan 1.000.000 euro in te zamelen voor Stichting tegen Kanker.

Hoe deelnemen?

Een Levensloopteam telt gemiddeld 10 à 15 leden. Tijdens Levensloop lossen de teamleden elkaar gedurende 24 uur wandelend of lopend af. Iedereen kan een team vormen. De teamkapitein schrijft het team in. Vervolgens schrijft elk teamlid zich in en betaalt 10 euro inschrijvingsgeld.

Levensloop Aalst 2024 vindt plaats in het stadspark op zaterdag 28 en zondag 29 september 2024. De organisatie belooft er de gezelligste editie ooit van te maken. Meer informatie over het evenement en hoe u zich kan inschrijven, vindt u hier. Ook teams uit Ninove zijn welkom.