Nieuws

Levensloop zoekt organisatorisch talent

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Het jaarlijkse Levensloop-evenement in Aalst zoekt enthousiaste vrijwilligers om dit mooi initiatief mogelijk te maken.

Het doel van het evenement is mensen samen te brengen in de strijd tegen kanker. Kanker rust nooit en daarom tonen de deelnemers hun solidariteit door 24 uur lang in estafette te wandelen of te lopen. Ieder jaar vindt het evenement plaats eind september en verzamelen duizenden mensen zich voor dit bijzondere gebeuren.

Om het evenement in goede banen te leiden, wordt gevraagd naar een tiental vrijwilligers voor zowel de voorbereiding als de uitvoering ervan, die financiële of logistieke steun kunnen bieden. Op 18 maart wordt een infoavond gehouden in de Looyerij voor iedereen die op eender welke manier dan ook wil helpen.

Severine, een voormalige vrijwilliger bij Levensloop was voorgaande jaren vooral actief in het weekend, maar dit jaar streeft ze naar een groter engagement voor deze editie. “Samen herdenken we degenen die kanker hebben gehad en dat verbindt ons,” zegt ze vastberaden.

Nathalie, lid van het nieuwe bestuur en zelf een Vechter tegen kanker, benadrukt het belang van voortzetting: “Laten we samenwerken om het succes van vorig jaar te evenaren, waarbij we meer dan 86.000 euro hebben opgehaald,” zegt ze. Het geld gaat integraal naar de missie van de Stichting tegen Kanker.

Frank De Groote, Oost-Vlaams Levensloopcoördinator, roept alle Aalstenaars op om deel te nemen aan Levensloop en de warme gemeenschapssfeer van de stad te tonen. “Als je ziet welke fantastische evenementen er in Aalst plaatsvinden en hoe jullie al die schitterende praalwagens kunnen bouwen voor carnaval, dan is het organiseren van een Levensloop toch maar klein bier,” aldus Frank De Groote.

Praktische informatie

De infosessie is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats op maandag 18 maart om 19.30 uur in de Looyerij, Kapellekensbaan 10, 9320 Aalst. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Levensloop Aalst of op de websites www.kanker.be en www.levensloop.be/aalst.