Nieuws Ninove

Teledienst viert haart 40ste verjaardag en verandert naam

Op zondag 17 september, tijdens Autoloze Zondag, viert Teledienst haar 40ste verjaardag. De vzw laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan en nodigt alle Ninovieters uit om dit samen met hen te vieren. Bovendien zal Teledienst vanaf die datum door het leven gaan als vzw De knoop.

Binnenkort viert Teledienst haar 40ste verjaardag in de vorm van een straatfeest met burgers, worsten, frietjes en/of een fris drankje. Naast feestvieren word je ook uitgenodigd om de werking van de vzw beter te leren kennen tijdens een van de rondleidingen in de
sociale moestuin, de sociale kruidenier, het open onthaal en andere locaties.

Teledienst tracht al 40 jaar structureel armoede te bestrijden. “Voor bijna een vijfde van de Ninoofse bevolking lukt het niet om de eindjes aan elkaar te knopen.
Armoede is dan ook een onrecht dat we samen willen bestrijden”, klinkt het bij de vzw. “Als ‘Vereniging Waar Armen Het Woord Nemen’ willen we samen met mensen verandering teweegbrengen. Ook voor Teledienst is het tijd voor vernieuwing. Vanaf 17 september gaan we door het leven als vzw De knoop.”

Groenten voor iedereen

In het najaar wil de vereniging met het project ‘Groenten voor iedereen’ inzetten op het recht op gezonde en lokaal geteelde voeding voor iedereen, ook voor mensen in armoede. “We doen dit vanuit de kracht van mensen en hopen op deze manier culturen te verbinden en te streven naar sociale cohesie in onze streek.” Via Streekmotor23 wordt er een crowdfunding opgestart waarbij het ingezamelde geld voor dit project wordt verdubbeld.

Draag je graag een warm hart toe en wil je het project ‘Groenten voor iedereen’ steunen? Dat kan! Hier kom je meer te weten over het project en hoe je een bijdrage kan leveren.

Praktisch

Wat? Straatfeest 40 jaar Teledienst met opendeur, animatie, bar, burgers of worst met frieten (ook veggie).
Wanneer? Zondag 17 september 2023 van 11.00 uur tot 16.00 uur (eten beschikbaar tussen 11u30 en 14u30).
Waar? Op de parking voor Drankencentrale Malfroidt – Oude Kaai 34, 9400 Ninove.
Prijs? Worst of burger met frietjes aan 10 euro, sociaal tarief aan 5 euro. Steunkaarten in
voorverkoop bij de medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers.