Nieuws Ninove

Handelskernvernieuwing Ninove: fase 1 voltooid, fase 2 van start

Het stadsbestuur van Ninove kondigt een belangrijke mijlpaal aan in de vernieuwing van de handelskern. Na de afronding van fase 1 startte deze week fase 2 van het ambitieuze project. De werkzaamheden strekken zich uit van het kruispunt Centrumlaan-Marktstraat tot aan Beverstraat 13. Voor wie al een glimp wil opvangen van het toekomstige handelscentrum, zijn drie kijkdozen geplaatst in de werfzone. Deze bieden een sneak peek van hoe de vernieuwde straat eruit zal zien.

In 2022 werd aangekondigd dat het Ninoofse stadsbestuur 2,5 miljoen euro zou investeren in de vernieuwing van de handelskern, met als doel het creëren van een gezellig en gemakkelijk te bereiken centrum. Volgens het stadsbestuur vormt dit een logische voortzetting van eerdere inspanningen om de binnenstad aantrekkelijker en toegankelijker te maken. De vernieuwingsplannen omvatten onder andere de heraanleg van de zone van het Oudstrijdersplein tot de Lavendelstraat en de Biezen- en Kaardeloodstraat, met een focus op het optimaliseren van de toegankelijkheid voor zowel voetgangers als autoverkeer.

Een voorstelling van de vernieuwde handelskern in Ninove

Van 26 februari tot en met 10 april werd intensief gewerkt in de Biezenstraat, vanaf de Beverstraat tot aan het kruispunt van de Dekenijstraat. Een deel daarvan zit nu in een nieuw jasje. Fase 1 moest enkele dagen eerder afgerond zijn, maar het slechte weer heeft het uitharden van het beton vertraagd. Toch had dit geen invloed op het starten van fase 2 op maandag 8 april. Gedurende deze fase wordt er tot begin juni gewerkt in de zone vanaf het kruispunt Centrumlaan-Marktstraat tot Beverstraat 13. Tijdens deze periode blijven de handelszaken bereikbaar voor voetgangers. De aannemer zal eerst de linkerzijde van de straat aanpakken en nadien de rechterzijde.

Om alle inwoners te informeren, heeft de stad drie kijkdozen geplaatst in de werfzone. Hierdoor kunnen geïnteresseerden een visualisatie zien van hoe het afgewerkte resultaat eruit zal zien.

Een voorstelling van de vernieuwde handelskern in Ninove

“Ik ben blij met het eerste deel van de vernieuwing van onze handelskern”, zegt schepen van openbare werken Stijn Vermassen (Samen). “Investeren in onze straten en voetpaden is belangrijk, het resultaat is mooi en doet het beste vermoeden voor het geheel. Een grote dankjewel aan alle mensen die hieraan al hebben meegewerkt en ook aan de handelaars en bewoners voor hun begrip. We gaan nu fase 2 in, hopelijk krijgen we nu wat minder regenweer en kan alles volgens plan worden uitgevoerd.”