Nieuws Ninove

Ninove viert Erfgoeddag met thema ‘Thuis’

Morgen presenteert de stad Ninove in samenwerking met de erfgoedraad een divers programma voor Erfgoeddag. Het evenement staat in het teken van het thema ‘Thuis’ en biedt verschillende exposities en activiteiten voor alle leeftijden.

Het programma omvat onder meer:

  • Expo ‘Overal Thuis’: Verken de huiskamers van Ninovieters uit verschillende culturen en decennia tijdens de expo ‘Overal Thuis’. Ontdek ook de basis van stamboomonderzoek. De expo is te bezoeken van 10 tot 18 uur in het stadhuis, site Centrumlaan. Nog tot 28 april.
  • Thuis in ambachten: Herstel een designstoel vakkundig in zijn oude glorie tijdens de demo ‘stoelrestauratie’. Dit gebeurt van 10 tot 18 uur in het stadhuis, site Centrumlaan.
  • Thuis op straat: Bekijk het leven van vroeger in de deelgemeenten van Ninove tijdens de fototentoonstelling ‘Thuis op straat’. Naast het bekijken van nostalgische beelden, kunnen bezoekers deelnemen aan diverse volksspelen en genieten van een drankje in ons ‘estaminee’. Dit alles van 10 tot 18 uur in het stadhuis, site Centrumlaan.
  • Zonnetjes in huis: Laat kinderen vanaf 18 maanden volop fantaseren en knutselen rond hun droomhuis tijdens de creaworkshop ‘Zonnetjes in huis’ van Villa Frieda. Dit vindt plaats van 10 tot 18 uur in het stadhuis, site Centrumlaan.
  • Koffie, Thee en Thuis: Denk samen met filosoof Katrien Schaubroeck na over de betekenis van ‘thuis’ tijdens de sessies ‘Koffie, Thee en Thuis’. Er zijn twee sessies: om 11 uur en om 14 uur. Deze vinden plaats in het stadhuis, site Centrumlaan.
  • Molens van Ninove: Ontvang een rondleiding in de bijzondere huizen van de trotse molenaars van Ninove en zie hoe graan vroeger werd gemalen. Bezoek de Fonteintjesmolen in Meerbeke, De Molen Ter Zeven Wegen in Denderwindeke en de Wildermolen in Appelterre van 10 tot 18 uur.
  • Wandeling ‘Nergens beter dan thuis’: Ontdek Ninove als letterlijke en figuurlijke thuishaven tijdens de gegidste wandeling ‘Nergens beter dan thuis’. Schrijf gratis in via toerisme@ninove.be. De wandeling start om 14 uur aan de Hospitaalkapel, Burchtstraat 44.
  • Fietstocht: Daens, thuis in Denderland: Verken erfgoedlocaties gelinkt aan priester Daens en bekende daensisten tijdens de fietstocht ‘Daens, thuis in Denderland’. Haal van 10 tot 15 uur een fietskaart op aan Oase d’Abdij, Kloosterweg 9.

Praktische info

Voor meer informatie over locaties en tijden van de activiteiten kunnen geïnteresseerden hier terecht. De expo ‘Overal Thuis’ blijft ook na Erfgoeddag toegankelijk tot en met zondag 28 april.