Nieuws Ninove

Stad biedt gratis Aziatische hoornaarvallen aan om inheemse bijen te beschermen

Om onze inheemse bijenpopulatie te beschermen tegen de dreiging van de Aziatische hoornaar, heeft Stad Ninove honderd hoornaarvallen aangeschaft die gratis kunnen worden afgehaald door de bevolking.

Samen met vzw Ons Denderbieken, heeft de stad beslist om honderd hoornaarvallen aan te kopen en te verspreiden over het grondgebied. Deze vallen moeten in het voorjaar zo veel mogelijk rondvliegende koninginnen van de Aziatische hoornaar vangen, zodat het aantal nesten in de zomer verkleint.

“Naast de aankoop van de lokvallen en gratis ter beschikkingstelling is het belangrijk om onze inwoners bewust te maken van hoe ze met deze wespensoort moeten omgaan”, zegt burgemeester Tania De Jonge (open VLD). “Bovendien heeft de bedreiging van de Aziatische hoornaar zijn impact, niet in het minst op onze imkers.”

Hoe meer mensen bereid zijn om mee te helpen, hoe groter de kans van slagen voor het project is. Daarom nodigt de stad haar inwoners uit om een gratis val op te halen. Dit kan vanaf 4 april bij het onthaal van het balieplein (stadhuis, Bevrijdingslaan 7), tijdens de openingsuren.