Nieuws Ninove

Ninove gooit zich in de strijd voor Tragewegenawards

Op dinsdag 3 oktober reikt de Provincie Oost-Vlaanderen voor de tweede keer de ‘Tragewegenawards’ uit aan lokale Oost-Vlaamse besturen. De provincie wil daarmee het Trage Wegennetwerk in de kijker plaatsen. Ninove dingt mee naar twee prijzen en kan daarvoor de hulp van de Ninovieter goed gebruiken.

Bij de Tragewegenawards komen drie categorieën in aanmerking:

  • award voor mooiste rustplaats: omgeving en uitrusting.
  • award voor meest veilige en comfortabele verbinding (naar school, werk, sportclub, bibliotheek, …).
  • award voor leukste historisch verhaal van trage weg.

Per award selecteert de jury (dienst mobiliteit van de Provincie Oost-Vlaanderen) drie genomineerden, waarvan één winnaar. Iedere winnaar ontvang een bon van 1.500 euro voor het verfraaien van trage wegen in de gemeente (bijvoorbeeld groenaanplanting).

Ninove dingt mee voor twee awards: mooiste rustplaats op een trage weg en leukste historisch verhaal over een trage weg.

Ninovieter selecteert!

Van 17 juli tot 20 augustus kunnen Ninovieters hun voorstellen, inclusief foto en korte uitleg, voor de mooiste rustplek op een trage weg of het leukste historisch verhaal over een trage weg indienen via mijn.ninove.be of vraag een deelnemingsformulier bij de dienst participatie (Oudstrijdersplein 6 – Ninove, participatie@ninove.be, 054 50 50 50)

De stad onderzoekt of de inzendingen aan alle voorwaarden voldoen en maakt een shortlist. Van 23 augustus tot 8 september kan iedereen dan stemmen op de goedgekeurde inzendingen. De kandidaten met de meeste stemmen (één voor elke categorie) dient de stad in bij de provincie Oost-Vlaanderen. Op 3 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.