Appelterre-Eichem Nieuws Ninove

De Donderdagen nemen op 13 juli een vliegende start

Donderdag 13 juli trapt het straattheaterfestival De Donderdagen af met een grote trapeze act van Collectif Malunés. Een vliegende start voor de twintigste editie van dit zomers straattheaterfestival.

Collectif Malunés is het gezelschap dat de twintigste editie van De Donderdagen mag aftrappen. Het collectief brengt een grote show vol luchtacrobatie op het Dr. Hemerijckxplein in Ninove. Omdat de artiesten samenwerken belangrijk vinden, laten ze het publiek mee beslissen over wat er zal gebeuren in de show. Vorig jaar moesten de artiesten van Collectif Malunés onverwacht afzeggen. Daarom zijn ze dit jaar gebeten om nu alles uit de kast te halen.

Collectif Malunés

Na De Donderdagen kan je naar de Graanmarkt stappen voor de openluchtfilm ‘Bohemian Rhapsody’ over het leven van Freddie Mercury, de frontman van Queen, georganiseerd door de bibliotheek van Ninove.

De Donderdagen vinden tot en met donderdag 24 augustus elke donderdag plaats in het stadscentrum van Ninove. Donderdag 10 augustus wijken ze even uit naar Appelterre-Eichem.

Het volledige programma van De Donderdagen is te vinden op de website van Stad Ninove.

Zomerse extra’s

Ook in augustus kan je op veel extra’s rekenen bij De Donderdagen. Fairtrademarkt NinoMundo schuift twee donderdagen naadloos bij met Zuiderse proeverijen. Cinema op Dreef zorgt voor openluchtcinema bij de Donderdag in Appelterre.

Meer weten over de zomeractiviteiten? www.ninove.be/zomer-2023.

Praktisch

  • Donderdag 13 juli
  • 20.00 uur: De Donderdagen, Collectif Malunés, Dr. Hemerijckxplein Ninove
  • 21.00 uur: openluchtfilm ‘Bohemian Rhapsody’, Graanmarkt Ninove