Nieuws Ninove

Ninove investeert in accentverlichting aan zebrapaden

Ninove investeert bijna 35.000 euro in bijkomende accentverlichting aan zebrapaden. In 2019 was er al een eerste investeringsgolf op kritische locaties zoals het zebrapad op de ring ter hoogte van de Pollarebaan, maar Ninove verdubbelt die inspanning nu.

“Zeker in de donkere wintermaanden is accentverlichting geen overbodige luxe”, vertelt schepen van openbare werken Wouter Vande Winkel. “Met extra heldere LED-armaturen laten we een zebrapad letterlijk oplichten in de omgeving en zijn bestuurders meer attent voor voetgangers of fietsers.”

Momenteel is een aannemer volop bezig met de plaatsing van de accentverlichting aan de Mallaardparking, de Burchtstraat en de Onderwijslaan in Ninove. Zowel aan ’t Oeverstekske als aan het PTI. Binnenkort krijgen ook de zebrapaden in de Weggevoerdenstraat accentverlichting. Maar ook de deelgemeentes werden niet vergeten, benadrukt Vande Winkel: “Dat was in de eerste investeringsgolf ook al het geval, nu komen daar de school in de Kapellestraat in Meerbeke en de Kantonstraat in Neigem bij.”

Voor een aantal locaties wacht de stad nog op goedkeuring van het Agentschap Wegen en Verkeer vooraleer tot plaatsing te kunnen overgaan. “We hopen ook de zebrapaden aan de Kruisveldstraat en aan de Minnenhofstraat voor de school en de voetbal van Denderwindeke te kunnen aanpakken. Ook ter hoogte van de Daalstraat in Aspelare willen we het zebrapad extra verlichten”, besluit Vande Winkel.