Nieuws

Bib doet mee aan Schrijfmarathon van Amnesty International

Ieder jaar rond 10 december, Internationale dag van de Mensenrechten, schrijven mensen van over de hele wereld miljoenen brieven tegen onrecht. Ze komen in actie voor tien moedige mensen die onterecht vastzitten, bedreigd of gefolterd worden. Ook de bib van Ninove doet mee.

De volledige maand december kan je in de bibliotheek van Ninove terecht om deel te nemen aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Je kan ook van thuis uit meeschrijven en de brieven in de inleverbus van de bib deponeren.

Schrijven voor gerechtigheid

Tijdens de Schrijfmarathon schrijven mensen van over de hele wereld stapels brieven naar machthebbers om hen onder druk te zetten het onrecht in hun land aan te pakken. Dit jaar eist Amnesty International opnieuw gerechtigheid voor tien moedige mensen en groepen die onze steun hard nodig hebben. Onder hen een 15-jarige journaliste van de bezette Westelijke Jordaanoever die met de dood bedreigd wordt, een milieuactivist uit Guatemala die gevangen zit omdat hij een van de heilige rivieren in zijn land wil beschermen, een Mexicaanse vrouwenrechtenactiviste die een schietpartij door de politie overleefde en een Oekraïense ngo die al verschillende keren werd aangevallen omdat ze opkomt voor LGBTI+-rechten.

Schrijf mee!

Als we samen in actie komen, kunnen we voor verandering zorgen. Dat bewijst de Schrijfmarathon ieder jaar weer. Amnesty’s Schrijfmarathon viert dit jaar haar 20ste verjaardag. Sinds 2001 konden briefschrijvers van over de hele wereld samen al meer dan 100 mensenlevens veranderen. Dankzij hun brieven kwamen mensen vrij die onterecht gevangen zaten, of kregen ze gerechtigheid of bescherming. De bib roept iedereen op om ook zijn stem te laten horen tegen dit onrecht en mee te schrijven, in de bib zelf of thuis. Alle praktische info via deze link.