Nieuws Ninove

Bibliotheek Ninove zoekt leesbeesten voor ‘De Leesjury’

De bibliotheek van Ninove is nog op zoek naar leesbeesten tussen 8 en 18 jaar die lid willen worden van De Leesjury. Vier keer per jaar komt deze leesclub samen om te praten over boeken die de leden hebben gelezen. Op het einde van het leesjaar wordt er gestemd voor het favoriete boek van de club. 

De Leesjury (vroeger KJV) is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin boeken worden gelezen en samen besproken. Ben je tussen 8 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Dan kun je je nu inschrijven als jurylid. In 2023-2024 zijn er per leesgroep vier samenkomsten van oktober tot april. Als laatste evenement wordt er nog een superleuk slotfeest georganiseerd. Meedoen is gratis!

Voorleesuurtjes terug van weggeweest: Boekenbengels

Verder organiseert de bibliotheek elke eerste zaterdag van de maand een betoverend voorleesuurtje voor kinderen van 2 tot 5 jaar. “Laat je kleintjes meevoeren in kleurrijke verhalen vol avontuur en verbeelding. Onze enthousiaste voorlezers staan klaar om hun leergierige geesten te inspireren. Kom langs en geniet samen van een gezellige ochtend vol leesplezier!”, schrijft de bibliotheek.

Schatten van Vlieg

Ook deze zomer valt er een avontuur te beleven in de Ninoofse bibliotheek. Nog tot het einde van augustus kun je tijdens de openingsuren van de bib meespeuren naar een verborgen schatkist. Ontdek geheimen, los puzzels op en beleef magische momenten tijdens deze spannende zoektocht. De zoektocht is perfect combineerbaar met een bezoek aan de bib en geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Deelname is gratis.