Nieuws

Wegenwerken op 6 verschillende plaatsen in Ninove

Deze maand starten op 6 verschillende locaties in Ninove openbare werken met heel wat verkeersomleidingen tot gevolg. Een overzicht van de werken en de omleidingen vind je hieronder.

Hier volgen de locaties en de bijbehorende omleidingen:

Oudstrijdersplein en Beverstraat: De handelskern wordt vernieuwd. Tijdens de tweede fase worden het Oudstrijdersplein en de Beverstraat volledig afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Graanmarkt, Dreefstraat en Stationsstraat. Deze werken duren van 8 apriltot 2 juni. Meer informatie is beschikbaar op www.ninove.be/handelskernvernieuwing. 

Oude Kaaibrug: De Oude Kaaibrug wordt geschilderd. Verkeer wordt omgeleid via de Begijnebrug (behalve op dinsdagen). Deze werken duren van 8 april tot 22 april.

Kloosterweg: Het plein aan de Abdijsite wordt vernieuwd. Lokale verkeer wordt omgeleid via de Weggevoerdenstraat, Albertlaan, Middenstraat, Dwarsstraat, Ooststraat en Abdijstraat. De werken duren tot midden juli. Meer informatie is beschikbaar op www.ninove.be/pleinabdijsite.

Denderhoutembaan: Er worden glasvezelkabels gelegd op de Denderhoutembaan. Deze werken duren van 4 april tot 12 april. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Aalstersesteenweg en de Expresweg naar Denderhoutem. Fietsers worden omgeleid via de Groeneweg.

Kruispunt ‘Den Doorn’: Het kruispunt met de Aalstersesteenweg (N405) en de Expresweg (N28) wordt aangepakt. Tijdens fase 1 wordt De Aalstersesteenweg (N405) eenrichtingsverkeer vanaf de Groeneweg tot aan kruispunt Den Doorn. Meer informatie is beschikbaar op www.ninove.be/heraanleg-kruispunt-den-doorn.

Jaagpad Pollare: De stuw (‘het sas’) van Pollare wordt vernieuwd. Fietsers worden omgeleid via de Pollarebaan. Deze werken duren van 8 april tot 17 mei. Meer informatie is beschikbaar op www.vlaamsewaterweg.be/stuw-van-pollare-ninove.

Naast deze locaties worden er elders in Ninove ook werken uitgevoerd waar het verkeer niet wordt omgeleid. Meer informatie over deze locaties is beschikbaar op https://www.geopunt.be/hinder-in-kaart.