Nieuws

Novellas4Fertility biedt ondersteuning aan koppels met een kinderwens

Novellas4Fertility lanceert een omvangrijk initiatief in Vlaanderen, gericht op het bieden van begeleiding aan koppels met een kinderwens. Het project wordt gesteund door Dina Tersago en Klaas Delrue.

Geleid door een ervaren team, zal het project een antwoord bieden op een bestaande hiaat in de reguliere zorg. Een team van 8 fertiliteitscoaches, een diëtiste, een rouwconsulent en een psycholoog zullen begeleiding aanbieden aan mensen die hier nood aan hebben tijdens het proces van zwanger worden.

Het initiatief richt zich op drie belangrijke pijlers: gezond zwanger worden, vruchtbaarheidsbehandelingen en het omgaan met zwangerschapsverlies. Tijdens de sessies over gezond zwanger worden, ontvangen deelnemers waardevolle informatie over levensstijlveranderingen die de kans op een zwangerschap kunnen vergroten, evenals meer dan 30 voedingsmiddelen met een bewezen positief effect op de vruchtbaarheid.

Een opvallend aspect van het project is de focus op mannen. Ook mannen kunnen persoonlijke begeleiding en ondersteuning krijgen van twee mannelijke fertiliteitscoaches.

Koppels met een kinderwens moeten vaak lang wachten voor ze terecht kunnen bij een vruchtbaarheidscentrum. Dit nieuwe project wil deze wachttijd overbruggen door tips en tools aan te reiken om met emoties om te gaan. Emotionele begeleiding is vooral cruciaal tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen of na het ervaren van zwangerschapsverlies.

Praktische info

Voor meer informatie over het project en hoe je kan bijdragen, kan je hier terecht.