Sport

DenderWoutem trapt in de pedalen voor Ronde van Vlaanderen

Haaltert maakt zich klaar voor hun tweede jaar als gastheer van De Ronde van Vlaanderen op 30 en 31 maart. Het succes van de vorige editie in 2022 heeft geleid tot een uitbreiding van het parcours met 4 km op grondgebied Haaltert, waardoor de renners nu ook door Kerksken passeren. “Het aftellen is begonnen. We zijn Dorp van de Ronde en daar zijn we fier op”, zegt Schepen van Sport Tom Sorgeloos.

In Denderhoutem worden volop voorbereidingen getroffen voor de doortocht van de renners, die naar verwachting rond het middaguur het dorp zullen bereiken. Twee pleinen in het centrum worden omgevormd tot supporterszones. Op het Trek Mariaplein, nabij de kerk, wordt een fandorp opgezet ter ere van de Denderhoutemse profwielrenner Aimé De Gendt en op het Pastorijplein vindt het evenement ‘DenderWoutem is fantasTiesj’ plaats. Op beide pleinen kunnen toeschouwers de wedstrijd op grote schermen volgen en genieten van drankjes en snacks. Na de aankomst van de renners zullen er ook optredens en dj’s zijn om het feest compleet te maken.

“Vlaanderens mooiste passeert andermaal door onze straten en in elke deelgemeente. Als fervent koersliefhebber ben ik super enthousiast. Laten we er samen een mooi en veilig feest van maken”, zegt burgemeester van Haaltert Veerle Baeyens (N-VA).

© Tom Sorgeloos