Meerbeke Nieuws

Speelterrein in Meerbeke krijgt opknapbeurt

De gemeenteraad heeft tijdens de zitting van 25 maart toestemming gegeven om het speelterrein aan de Gemeentehuisstraat in Meerbeke te vernieuwen. Het huidige terrein heeft oude speeltoestellen, zieke bomen en lijdt aan vochtproblemen, waardoor het vaak nat en modderig is. Om dit aan te pakken, wordt het hele terrein opgeknapt.

Een belangrijke verbetering is de aanpak van het vochtprobleem door de aanleg van een wadi, waar hemelwater efficiënt wordt opgevangen. Zieke bomen worden verwijderd en vervangen door nieuwe bomen en struiken. Het vrijgekomen hout wordt dan hergebruikt voor de bouw van een fietsenstalling en banken.

© Radio Ninove

De lokale speeltuin krijgt een flinke make-over met 10 nieuwe speeltoestellen, heuvels om op te spelen en het behoud van het petanqueterrein. De vernieuwing van de speeltuin is volledig gericht op inclusiviteit. Dit betekent dat er voor iedereen iets te doen is: er zijn speelmogelijkheden voor peuters, uitdagende activiteiten voor oudere kinderen en speciale voorzieningen voor kinderen met een motorische of fysieke beperking. Daarnaast worden er brede, verlichte paden aangelegd om de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers te vergroten.

“We zetten de realisatie van speeltuinen in onze dorpen verder. Deze speeltuin kan beschouwd worden als een intergenerationele speeltuin waar zowel oud als jong een plek vindt”, zegt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “Het is ook een inclusieve speeltuin, toegankelijk voor kinderen met beperkingen. De stad investeerde deze legislatuur intussen 1.166.000 euro in de realisatie van speeltuinen en speelzones in de dorpen. Dit zijn ook plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten, waardoor het project aansluit op onze intentie om mensen met elkaar te verbinden.”

De procedure voor de aanstelling van aannemers wordt nu opgestart.

© Radio Ninove