Sport

Vierde editie recreatief petanquetornooi in Ninove van start

Het startschot voor het vierde petanquetornooi in Ninove werd gegeven tijdens een bruisende lotingsavond in ‘t Sportstekske op woensdag 27 maart. Met een recordaantal van 29 deelnemende teams, inclusief de primeur van “Rendestede Ladies”, belooft deze editie eentje vol spanning en sensatie te worden.

De teams zijn verdeeld over vier poules voor de eerste ronde, die gepland staat vanaf na de Paasvakantie tot halverwege juli. Gedurende deze periode zullen meer dan 200 wedstrijden plaatsvinden op verschillende locaties in Groot-Ninove. Na de eerste ronde volgt een tweede fase van het toernooi, waarbij teams op basis van hun prestaties in de eerste ronde ingedeeld worden in drie categorieën: Champions League, Sub League en Fun League. Deze fase zal bestaan uit rechtstreekse uitschakeling, met achtste, kwart- en halve finales.

De climax van het petanquetornooi staat gepland op autovrije zondag 22 september, met 3 grote en 1 kleine finale die zullen plaatsvinden op een speciaal aangelegd pop-up terrein op de Ninoofse Graanmarkt.

Alles is te volgen op de open Facebookpagina Petanque Ninove.