Nieuws Ninove

Herlinckhove wint finale Ninoofs petanquetoernooi

Op zondag 18 september vond op de Graanmarkt in Ninove de finale plaats van het Ninoofs recreatief petanquetoernooi. Team Herlinckhove mag zich voor een jaar petanquekampioen van Ninove noemen.

De tweede editie van het Ninoofs recreatief petanquetornooi zit erop, met als apotheose de finale op autoloze zondag. Het toernooi komt vanuit het digitaal participatieplatform van de stad Ninove. Via de stad werd speciaal een pop-up terrein op de Graanmarkt aangelegd.

Even was het nog spannend toen door de hevige regen van zaterdag bleek dat het terrein zo goed als onbespeelbaar was. Gelukkig sloegen alle ploegen de handen in elkaar en zorgden zondagochtend zelf nog voor tenten om het terrein te overdekken.

© Dirk Dhertoge

De kleine finale voor de derde en vierde plaats werd gewonnen door Liebeke1. Zij versloegen in een spannende wedstrijd Skieven Baal. Deze haalde weliswaar de eerste set binnen met 13-12, maar Liebeke1 vocht zich terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met 2-1.

In de grote finale bleek Herlinckhove te sterk voor Plasveld. Beide ploegen speelden als de beste, maar Herlinckhove haalde het uiteindelijk met 2-0 (setstanden 13-6 en 13-9). Herlinckhove mag zich voor een jaar petanquekampioen van Groot-Ninove noemen, Plasveld is vicekampioen. Elke ploeg kreeg een beker uit handen van het schepencollege.

Dit recreatief petanquetornooi tussen dorpen en wijken van Ninove is zonder meer een voltreffer. 15 ploegen uit 10 verschillende locaties namen deel en volgend jaar komen er wellicht nog enkele bij.