Nieuws

Cups Lingerie organiseert derde haarinzamelactie voor ‘Geef om Haar’

Op zondag 30 oktober organiseert An Van Droogenbroeck, zaakvoerder van Cups lingerie in Denderleeuw, een bijzondere inzameling: lange haren.

An en haar dochter, Lauren, zullen hun lange lokken laten knippen en deze doneren aan het initiatief Geef om Haar van vzw Think Pink en de vzw Haarwensen uit Gent. Deze organisaties zetten zich in voor het kosteloos aanbieden van pruiken voor kinderen en adolescenten.

An wil zoveel mogelijk mensen aansporen om te doneren, en licht haar initiatief toe: “Uit rondvraag blijkt dat mensen in de strijd tegen kanker het ergste worstelen met haarverlies. Borstkankerpatiënten in mijn winkel bevestigen dat. Drie jaar geleden startte ik dit initiatief op toen mijn dochter haar krullen wilde geven aan een leeftijdsgenootje dat door kanker haar krullen was verloren. Haar lokken waren toen nog te kort. Maar nu zijn haar haren eindelijk 30cm en kan ze dankzij vzw Haarwensen zelf ook actief leeftijdgenootjes helpen. Daarom willen mijn dochter en ik ook dit jaar slachtoffers opnieuw een hart onder de riem steken. Door onze haren te doneren, willen we ze steunen, zodat zij zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: genezen.”

Doneren op 30 oktober

An hoopt opnieuw op veel donaties en is bovenal dankbaar voor de belangeloze steun van haar collega’s aan wat een hopelijk vruchtbare dag wordt. Wie graag wil doneren, moet lokken van minstens 30cm presenteren. Dat is de minimumlengte die vereist is om realistische pruiken te maken. In ruil daarvoor krijgt elke deelnemer een goodie bag vol met leuke extra’s om een warm gevoel over te houden aan zijn/haar/hun goede daad.

De knipbeurt wordt gratis aangeboden door coiffure Dékiim uit Ninove en Jessica Hair & Nails uit Denderleeuw. Daarna krijgt de gulle schenker gratis een make-up make-over van Mediserve Esthetica uit NinoveJe kan een fotoshoot winnen van fotograaf Yves Nevens Fotografie die gratis zijn studio ter beschikking stelt voor een unieke fotoherinnering aan de bijdrage en make-over.

Lokken van 30cm lang en gedreven om te geven? Stuur An een berichtje op an@cupslingerie.be. Zij neemt dan contact op om het beste tijdstip te bespreken. Cups lingerie zelf doneert niet alleen haren, maar verhoogt op 30 oktober ook de klantenkorting naar 10%, de opbrengst van deze tijdelijke korting gaat integraal naar de VZW Think Pink en VZW Haarwensen. 

Strijd tegen kanker

Het team denkt ook aan de slachtoffers van (borst)kanker. Op 30 oktober kunnen ze rekenen op het uitgebreide advies van bandagiste Ilse Van Laethem (Mediserve Paramedisch) Zij geeft meer info over de nazorg na een mastectomie en de verschillende mogelijkheden qua protheses. De lingeriecollectie ‘Care’ van Anita Dessous wordt aan jou voorgesteld. Lotgenotengroep Lenabeau is er om een luisterend oor en steun aan te bieden. En ook het Belgisch Kinderkanker steunfonds zal er haar werking toelichten. Zij steunen gezinnen emotioneel en financieel die samen met hun kind strijden tegen kanker.