Herbeluister

Wens Ambulancezorg vzw zoekt vrijwilligers voor nieuwe afdeling

Het enthousiaste vrijwilligersteam van Wens Ambulancezorg vzw wil uitbreiden naar de Denderregio en is daarom op zoek naar nieuwe leden uit onze streek. Vrijwilliger, zorgkundige en ex-Radio Ninove DJ Danny Verpaelst kwam langs bij Timon in De Week van Ninove om het te hebben over de toekomstplannen van de vzw.

Mensen die ongeneeslijk ziek zijn, hebben vaak nog een laatste wens: nog één keer de zee zien, nog één keer hun huisdier knuffelen, een meet & greet met hun held(en), etc. In 2022 is Wens Ambulancezorg vzw erin geslaagd om 87 kleine en grote wensen in vervulling te brengen. Dat is niet niks, en bovendien is de vzw na ruim twee decennia palliatieve zorgverlening nog altijd aan het groeien.

De hoofdzetel van Wens Ambulancezorg vzw ligt in Tongeren. Daar staat een ambulance die wordt bemand door zorgkundigen, verpleegkundigen en chauffeurs die naast hun drukke job nog tijd vrijmaken om af en toe de laatste wens van een patiënt waar te maken. Een tweede ambulance staat in Aarschot. “In die regio zijn we vrij bekend, maar het is nu ons streefdoel om een derde ambulance te voorzien in Affligem. Daarom zijn we op dit moment op zoek naar vrijwilligers die die toekomstige ambulance kunnen bemannen”, aldus Danny Verpaelst van Wens Ambulancezorg vzw.

Nood aan verpleekundigen

De vzw mikt op ongeveer 35 vrijwilligers. De toekomst is rooskleurig, want intussen vliegen de inschrijvingen de deur uit. “Het loopt enorm snel, maar mensen kunnen zich nog altijd kandidaat stellen”, zegt Verpaelst. Momenteel is het team vooral nog op zoek naar verpleegkundigen. De infosessies voor nieuwe vrijwilligers zullen binnenkort doorgaan in de cafetaria van WZC Wilgendries in Aspelare.

Beluister hieronder het interview met zorgkundige Danny Verpaelst: