Nieuws Ninove

Infomoment van brandweerpost Ninove was een succes

Een twintigtal kandidaat-vrijwilligers woonden woensdagavond het infomoment van de brandweerpost van Ninove bij. Er was een presentatie waarin werd uitgelegd hoe iemand vrijwillig brandweerpersoneel kan worden. Nadien kregen de vrijwilligers nog een rondleiding in de kazerne om de sfeer van de brandweer al eens op te snuiven.

Het infomoment van de brandweerpost van Ninove was een succes. Wie er niet kon bij zijn, maar alsnog interesse heeft om zich aan te sluiten bij de Ninoofse brandweer, kan dat nog altijd. Kandidaten moeten zich zo goed mogelijk voorbereiden op de Federale Geschiktheidsproeven. Daarom kunnen zij deelnemen aan de FGA-oefensessie die de brandweerpost van Denderleeuw op zaterdag 24 juni organiseert. Inschrijven is verplicht en kan via werkenbijzonezuidoost.be. Je krijgt meer uitleg over de proeven, nuttige tips en je kunt er ook enkele oefenopstellingen uitproberen.

Meer info over het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) en hoe je dat kunt behalen vind je via deze link.

Eens je het FGA hebt behaald, kun je je kandidatuur voor de brandweerpost van Ninove stellen via Home – Hulpverleningszone Zuid-Oost. De kandidatuurstelling moet wel nog verschijnen.

Wie met vragen zit of extra informatie wenst, kan adjudant Johan Van Santen contacteren op het nr. 0475/43 90 99.