Nieuws Ninove

Papenwegje wordt opnieuw geasfalteerd

Op maandag 6 maart start een aannemer in opdracht van Stad Ninove met een opfrisbeurt van het Papenwegje, de voetweg tussen de Weggevoerdenstraat en de Doornweg.

“Het Papenwegje vormt een veilige verbinding voor voetgangers en fietsers naar de nabijgelegen school,” vertelt schepen van Openbare Werken Wouter Vande Winkel. “Maar de voetweg ligt er heel slecht bij. Het bestaande asfalt was in slechte staat en even voorbij de Elisa Van Caulaertstraat was
hij nog deels onverhard. Dit gedeelte wordt volledig opnieuw geasfalteerd.”

Verderop tussen de Vinkenstraat en de Doornweg is de voetweg onverhard. Daar kiest de stad voor waterdoorlatende betonstraten. “Op die manier vermijden we extra verharding en kan het water insijpelen, maar verhogen we toch aanzienlijk het comfort voor fietsers en voetgangers,” zegt Vande Winkel. “Fietsers die van kruispunt Den Doorn komen zullen dus de drukke stationsomgeving
kunnen vermijden en voor de aanliggende woningen wordt het makkelijker om met de fiets of afvalcontainer weg te kunnen.”

De werken werden gegund aan de firma BV Dawini voor een totaalprijs van 58.770 euro. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken duren tot eind maart.