Nieuws Ninove

Burgemeester Tania De Jonge geeft aftrap van nationaal fitheidsonderzoek

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) gaf op vrijdag 3 maart de officiële aftrap bij On Line Fitness in Outer. Ze gelooft in een fit en gezond Ninove.

Vrijdag ging de nationale kick-off door voor ‘How Fit is Belgium? 2023’. Dat is een gezondheidsonderzoek dat o.a. door Nicolas De Bruyn, oprichter van Nicolas De Bruyn Business Academy, in het leven geroepen wordt om te onderzoeken welk 5 weken-traject het meest motiverend is om te starten en blijven fitnessen.

Uit resultaten van 2022 blijkt dat personen die niet voldoen aan de beweegnorm van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op hun Veertigste 99 procent meer kans hebben op minstens één gezondheidsbedreigende stoornis. Daarom organiseert de European Fitness Academy een nationaal gezondheidsonderzoek.

Anderhalf miljoen Belgen nemen medicatie tegen cholesterol. Een miljoen Belgen nemen dagelijks slaappillen en vijf miljoen Belgen hebben overgewicht. Fitness moet daarom een sterke remedie zijn tegen deze gezondheidsbedreigende stoornissen.

Vijf weken fitness

“Mensen kunnen zich inschrijven voor het nationaal fitheidsonderzoek. Daarna contacteren wij hen en kunnen zij hier vijf weken lang komen fitnessen. Op die manier willen we de drempel tot bewegen verlagen en hen op weg zetten om ook na die vijf weken te blijven sporten”, zegt Steven Franceus van On Line Fitness.

De burgemeesters van Ninove, Liedekerke, Brakel en Lennik zouden vandaag in verschillende fitnesscentra de kick-off lanceren. De kick-off in On Line Fitness Ninove zou van start gaan om 10.30 uur met een pitch van De Bruyn, maar hij was niet aanwezig.

Burgemeester De Jonge was wel van de partij. Zij vindt het een goed initiatief en gelooft in een fit en gezond jaar voor Ninove en haar inwoners, en zal voor zichzelf ook wat tijd vrijmaken. “Ik steun graag alles wat bijdraagt aan een gezondere bevolking. Door de danslesjes te geven tijdens carnaval Ninove merkte ik dat mijn fitheid op een laag pitje zit. Om fit te blijven, moet je tijd vrijmaken. Dankzij sport ga je dan ook op een veel positievere manier door het leven”, aldus de burgemeester.

Beluister hieronder het interview met burgemeester Tania De Jonge: