Nieuws Ninove

Rotary Ninove-Dendervallei brengt lenteconcert in abdijkerk

Rotary Ninove-Dendervallei organiseert haar lenteconcert met het koor Gaudicanto en het Anemos saxofoonkwartet op 18 maart in de abdijkerk in Ninove. De opbrengst van het concert is ten voordele van haar sociale doelen.

Nog voor er sprake was van covid had Rotary Ninove Dendervallei een afspraak met het koor Gaudicanto om een concert in de abdijkerk te organiseren. Het zou een bevrijdingsconcert worden n.a.v. 100 jaar einde WOI. Nu wordt het een lenteconcert met als uitvoerders Gaudicanto, waarvan de dirigent bekend is als leraar aan onder meer de Ninoofse muziekacademie, maar ook het saxofoonkwartet Anemos, waarvan een van de leden uit Denderwindeke afkomstig is.

Het concert fungeert ook als benefiet. De opbrengst zal opgesplitst worden tussen het koor en de Rotary. Een helft gaat naar de koorleden die getroffen waren door het ongeluk van de muziekacademie van Trooz. Hun muziekinstrumenten waren plots onbruikbaar als gevolg van de overstromingen langs de Vesder in 2021. De andere helft zal gaan naar de sociale acties van Rotary Ninove Dendervallei. De Rotary steunt Zonnestraal, Habbekrats, Hachiko, de oorlogsslachtoffers in Oekraïne en de getroffenen van de recente aardbevingen in Turkije en Syrië.