Nieuws Ninove

Ninove presenteert 30 gratis voorstellingen in Pop-Up Inghelant

Ondanks alle coronaversoepelingen en positieve vaccinatievibes zal de zomer van 2021 geen normale evenementenzomer zijn. De stad verzacht het leed met een fraai aanbod in een coronaveilige en gezellige pop-up arena.

Pop-Up Inghelant

De arena op het grasplein aan het Sociaal Huis in de Burchtstraat (de voormalige OCMW-site) heet Pop-Up Inghelant, naar de historische naam van deze plek. De inrichting gebeurt door de mensen van Tatkraft, die in pre-coronatijden hun kunnen terzake hebben bewezen met het Tribufestival. Elke maandag van juli en augustus presenteren we er een MoonlightMaandagconcert. Op donderdag ‘spelen’ er De Donderdagen, al zal ons straat- en circustheaterfestival af en toe ook uitwijken naar een andere plek in het stadscentrum.

Fijne mix

Pop-Up Inghelant opent op maandag 5 juli met een concert van de Zuid-Afrikaanse muzikante Tutu Puaone. Op 30 augustus sluit het openluchttheater met concerten van Stoomboot en Zandland. Tussen die twee data zorgen artiesten als Philippe Robrecht, Sarah D’Hondt, Zefiro Torna en Lili Grace voor een betoverende mix van jazz, folk, chanson en klassiek.

Donderdagen meets Ninomundo

De Donderdagen steken van wal op donderdag 8 juli met het Franse gezelschap La Burrasca, dat het letterlijk op grote hoogte zoekt. De kwaliteit waar De Donderdagen al jaren voor staan, is ook deze zomer gegarandeerd, met zowel kleine en fijne voorstellingen als grotere spektakels.

Op de vier donderdagen van augustus ontdek je in Pop-Up Inghelant het Zuiderse Ninove tijdens NinoMundo.

Broeinest

Met ook nog een concert van Barbara Dex op de Vlaamse Feestdag (zondag 11 juli), een Zomerbuitenquiz (vrijdag 13 augustus) en de mobiele rolschaatspiste La Patinoire (26 tot en met 30 augustus) wordt Pop-Up Inghelant een broeinest van cultureel vermaak in de zomer van 2021.

Praktisch

Alle voorstellingen zijn gratis. Reserveren hoeft niet, maar voor De Donderdagen kom je maar beter op tijd: bij te veel toeschouwers kan de arena worden afgesloten. Voor enkele voorstellingen van De Donderdagen is om artistieke redenen de capaciteit beperkt en is reserveren wel verplicht.

Het volledige programma is te vinden op www.ninove.be/zomer-2021.