Sport

Ninovieter genomineerd voor ‘official personality van het jaar’

Ninovieter Jan Weymeersch is naar eigen zeggen onverwachts genomineerd om ‘official personality van het jaar’ te worden. ‘Straffe Jan’, zoals ze hem bij de Vlaamse Sportfederatie noemen, heeft zijn nominatie te danken aan zijn groot engagement. Stemmen op Jan kan via sociale media.

Voor Radio Ninove is het het niet meer dan normaal dat ‘Nonkel Jan’ kans maakt om official personality van het jaar te winnen. Om het met de woorden van Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) te zeggen: “Jan koers, is een man met een groot wielerhart, steeds op post. Een goede raadgever, correct en rechtvaardig. Kortom, iemand die leeft voor de koers. Een goed resultaat wil Jan altijd opdragen aan de gehele wielerfamilie.”

Week van de Official

Tijdens de ‘Week van de Official’ van 7 tot 15 oktober gaat de Vlaamse Sportfederatie voor het eerst op zoek naar de ‘Persoonlijkheid van Het Jaar’ onder alle Vlaamse officials over alle sporttakken heen. Er werden 25 supergenomineerden weerhouden uit de meer dan 1.000 inzendingen.

Uit alle inzendingen sprong Jan eruit voor de wielersport, waarbinnen hij een vaste waarde is: Nationaal commissaris, radio-Tour, verantwoordelijk voor de aanduidingen in de provincie Oost-Vlaanderen, Belgian Cycling, … En dit alles met een glimlach. Hij is ongetwijfeld een grote meerwaarde voor het Belgische wielrennen.

Zijn ontembare passie voor de koers ontdekte Jan in zijn jeugdjaren. In 1987 voltooide de Ninovieter zijn aanvraag om wielerofficial te worden. Met al meer dan 35 jaar ervaring onder zijn riem is deze nominatie absoluut fair. ‘Nonkel Jan’ is streng maar rechtvaardig, en collega’s kunnen altijd bij hem terecht. Verder vindt Jan dat de regels gerespecteerd moeten worden, maar ook dat het menselijke aspect niet mag worden vergeten. Een speciaal plekje heeft Jan in zijn hart gereserveerd voor het G-Wielrennen.

Hoe kan je stemmen voor Jan?

Stemmen voor de official personality van het jaar kan tot vrijdag 6 oktober 2023 om 12.00 uur. Stemmen doe je door een hartje te achter te laten op de Instagrampagina en/of op ‘vind ik leuk’ te klikken op de Facebookpagina van de Vlaamse Sportfederatie. Op zaterdag 7 oktober, bij de start van de Week van de Official, maakt de Vlaamse Sportfederatie bekend wie als winnaar uit de bus komt. De winnaar krijgt eeuwige officialroem en een waardebon van 300 euro.

Week van de Official 2022

Vorig jaar schonken we bij Radio Ninove al extra aandacht aan de Week van de Official. Presentator Bjorn nodigde toen Jan en een aantal andere officials uit in de studio voor een gesprek. Het resultaat daarvan kan je hier herbekijken.

Lees meer

Jan Weymeersch Radio tour
© Jan Weymeersch