Nieuws Outer

Ninoofs Winkelpark Ninouter viert eerste verjaardag

Het CO2-neutraal Winkelpark Ninouter, gelegen langs de Brakelsesteenweg in Outer, viert op zaterdag 23 september zijn eerste verjaardag. Daar horen ballonnen en bubbels bij, maar de handelszaken in het winkelpark trakteren ook met korting, gadgets en winacties.

Al een jaar lang genieten shoppers uit de ruime regio van Ninove van het diverse aanbod in Winkelpark Ninouter. Wooninrichting, kleding, schoenen én de dagelijkse boodschappen: de zes handelszaken in het vlot te bereiken winkelpark bieden het allemaal.

Bubbels en een modeshow

Op zaterdag 23 september van 11.00 uur tot 18.00 uur verrassen de handelszaken hun bezoekers met leuke acties. Zo zal er een bubbelbar zijn. Je kasticket uit één van de winkels ruil je daar gratis in voor een glaasje bubbels. Terwijl kun je genieten van de modeshow van schoenen- en kledingzaak Molders, die highlights uit de nieuwe collectie showen. Verder geeft JBC elke klant 20% korting op zijn/haar favoriete JBC-artikel, bij aankoop vanaf twee stuks. In het hele winkelpark zorgen Disney mascottes en een ballonnenclown voor extra animatie voor de kleinste bezoekers.

Rad van fortuin en wielerwedstrijd

Bij supermarktketen Jumbo draai je op 23 september aan een Rad van Fortuin. Geef er een flinke draai aan en win het artikel waarop het rad tot stilstand komt.

Voor wielerfans wordt de vrachtwagen van wielerploeg Team Jumbo-Visma een must-see. Die houdt halt op de parking van 13.00 uur tot 17.00 uur. Koersliefhebbers kunnen in de truck plaatsnemen op een racefiets, en dankzij de trainingssoftware een rondje tegen elkaar fietsen of een berg beklimmen.

Doel van 1 miljoen bezoekers per jaar

Mitiska REIM, eigenaar van Ninouter, is erg tevreden met haar winkelpark in Ninove. “Ninouter is een groot succes en het eerste jaar kwamen er 900.000 bezoekers over de vloer. We mikken op termijn op 1 miljoen jaarlijkse bezoekers”, aldus Jan Du Bois van Mitiska REIM, die verder ook blij is dat van de door tegenstanders voorspelde verkeersproblemen niets in huis kwam. Wel integendeel, de ingrepen aan de N8 met de nieuwe keerlussen verbeterden de doorstroming en verminderden het aantal verkeersongevallen.

Vastgoedinvesteerder Mitiska REIM zet bovendien volop in op duurzaamheid. Het winkelpark werd voorzien van ledverlichting, waterdoorlatende parkeerplaatsen en een regenwaterbuffer. Op het dak liggen 2.500 zonnepanelen, samen goed voor een vermogen dat overeenstemt met het elektriciteitsverbruik van 300 gezinnen. Er zijn ook zes laadpalen voor elektrische voertuigen en er is een uitbreiding met supersnelle laadpalen gepland.

Alle zes winkels ondertekenden een jaar geleden ook een groene huurovereenkomst met Mitiska REIM. Dat betekent dat ze blijvend inspanningen leveren om duurzaam om te gaan met energie en water.

Meer info vind je op de website van Winkelpark Ninouter.