Appelterre-Eichem Nieuws Ninove Voorde

N-VA Ninove doet opruimactie van zwerfvuil in alle deelgemeenten van Ninove

De N-VA-afdeling van Ninove hield afgelopen zaterdag 17 september naar aanleiding van ‘World Cleanup Day’ een opruimactie van sluikstortafval en zwerfvuil in Ninove, Appelterre en Voorde.

Wereldwijd nemen honderdduizenden vrijwilligers uit 180 landen deel aan ‘World Cleanup Day’ om de planeet een extra schoonmaakbeurt te geven. Naar aanleiding van die dag hield N-VA Ninove afgelopen zaterdag een grote opruimactie in enkele deelgemeenten.

N-VA Ninove plant in de toekomst nog meer opruimacties en zal ook zwerfvuil in alle deelgemeenten aanpakken. “Het is jammer genoeg betreurenswaardig wat we hier op een namiddag hebben aangetroffen en verzameld.” zegt voorzitter van N-VA Ninove Steven Vanden Berghe. “We laten ons echter niet ontmoedigen en zullen in elke gemeente van Ninove een opruimactie organiseren”, aldus de voorzitter.

Bij hun actie stootten de vrijwilligers van N-VA Ninove op een groot aantal stadsmagazines die werden gedumpt langs de Nieuwe Weg en de Koning Boudewijnlaan. N-VA Ninove roept dan ook op om bij elke vaststelling van dumping of sluikstorting aangifte te doen bij de stad Ninove.