Nieuws Ninove

Voorbereiding heraanleg kruispunt Den Doorn start in april

Agentschap Wegen en Verkeer gaat deze zomer het kruispunt met de Aalstersesteenweg (N405) en de Expresweg (N28) aanpakken. De voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen starten half april.

Agentschap Wegen en Verkeer wil de veiligheid voor fietsers op kruispunt ‘Den Doorn’ (N28/N405) aanpakken. De wegenwerken zijn gepland tijdens de zomer, maar de voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen beginnen dit voorjaar.

De werken starten half april en zullen duren tot eind juni. Er wordt gewerkt in twee fasen. Fase één start op maandag 15 april, dan wordt er gewerkt op de Aalstersesteenweg aan de kant van het centrum van Ninove. Fase twee start op dinsdag 21 mei, dan is de kant van Denderleeuw aan de beurt.

Tijdens fase 1 (van 15 april tot 17 mei) wordt De Aalstersesteenweg eenrichtingsverkeer vanaf de Groeneweg tot aan kruispunt Den Doorn. Het gemotoriseerd verkeer richting het kruispunt kan dus de werfzone passeren. Het verkeer richting Ninove centrum volgt een omleiding via de N28 en de N8. Tijdens fase 2 (van 21 mei tot eind juni) zal de straatkant richting Denderleeuw afgesloten zijn door open sleufwerken. Het gemotoriseerd verkeer richting Denderleeuw volgt een omleiding via de N28/N45, de Churchillsteenweg, Industrielaan en de N405. Ring-Oost en de Okegembaan blijven in beide richtingen bereikbaar vanaf het kruispunt Doorn.

Na het bouwverlof, in augustus 2024, wordt gestart met de heraanleg zelf. De timing is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

De meest actuele info kan je hier raadplegen.