Nieuws Ninove

Witte Donderdag: Shoppen tot je erbij neervalt op 28 maart

Op Witte Donderdag komt het centrum van Ninove tot leven met een braderie en winkels die hun deuren langer openhouden voor avondshopping. Het hoogtepunt van de dag? Een modeshow op het Oudstrijdersplein, waar de nieuwste lente- en zomertrends worden gepresenteerd.

Op donderdag 28 maart kleuren verschillende activiteiten de Ninoofse binnenstad. De braderie start om 14.00 uur. Kinderen kunnen zich vanaf 16.00 uur vermaken met grime en spelen in een mobiele speeltuin. Om 18.30 uur gaat de modeshow van start op het Oudstrijdersplein, en alsof dat nog niet genoeg is, blijven de winkels na de show extra lang open tot 20.30 uur voor avondshopping. Verwacht op de catwalk de nieuwste stukken van A La Bonheur, Bronx, Bagatel Baby & Junior, optiek Evi Maes, Herenmode Denijs, Huis Jeanne, Jill & Jack, Herenmode Scott by Windis en Veritas.

“De modeshow van onze lokale handelaars wordt het afscheidsmoment van onze huidige Ninoofse winkelkern, net voor de werken van de handelskernvernieuwing van start gaan. We rekenen nu alleen nog op de weergoden om er een spetterend feest van te maken!”, zegt schepen van Lokale Economie Alain Triest.

Gewijzigde openingsuren

De stadsdiensten zullen op 28 maart in de namiddag uitzonderlijk open zijn van 13.30 uur tot 16.30 uur, zonder avondopening.

Papierophaling: vraag aan buurtbewoners

Naar aanleiding van de papierophaling op vrijdag 29 maart, vraagt de stad aan de bewoners om in de evenementzone karton en papier pas na 20.00 uur buiten te zetten op donderdag 28 maart. Zo voorkomen we dat de braderie overspoeld wordt met kartonnen dozen.