Ninove Sport

Ninoofse ex-prof Julien Van Den Brande pakt 3e plaats in Lokeren, ploegmaat David Desmecht wint

In een zon overgoten Lokeren kregen de 89 renners 120km, verdeeld over 13 ronden, voorgeschoteld. In deze wedstrijd voor beloften en elites zonder contract speelt het S-BIKES DOLTCINI team van Julien Van Den Brande het tactisch mooi uit.

In de beginfase van de wedstrijd beslissen 3 renners, Thomas Dhooge (CT-PROJECTBOUW BORGONJON-PESSEMIER), Axel Lavreysen (SPORT EN MOEDIG GENK) en Niels Willaerts (VETRAPO – B-CLOSE CYCLING TEAM) om de koers vroegtijdig open te breken. Een ruime voorsprong krijgen ze echter niet, het maximum dat het trio bij elkaar fietst is 35 sec.

Halfweg koers krijgen de 3 leiders het gezelschap van 4 achtervolgers, Robby Cobbaert (BERT CONTAINERS – DOLCINI), Sven Noels (TEAM THIELEMANS – DE HAUWERE) en ploegmaten David Desmecht en Julien Van Den Brande (S-BIKES DOLTCINI). De kopgroep van 7 wordt naar het einde van de wedstrijd op de hielen gezeten door een achtervolgende groep van ongeveer 15 renners, het peloton volgt dan al op 1 min en 20 sec.

Op 3 ronden van het einde pakken Julien Van Den Brande en David Desmecht het heft in handen om een samensmelting met de achtervolgende groep te voorkomen. Enkel provinciaal kampioen van Antwerpen Sven Noels kan zijn wagon nog aanpikken. We gaan dus opnieuw met een trio de finale in. De laatste ronde speelt het S-BIKES DOLTCINI team het tactisch mooi uit en Sven Noels moet zich neerleggen bij een 2e plaats. David Desmecht pakt de winst, ploegmaat en Ninovieter Julien Van den Brande wordt knap 3de. Het team overschrijdt met deze overwinning het record van hun beginjaar. Ze konden tot nu al 24 keer op het hoogste schavotje staan met 9 verschillende renners en rensters.

De Uitslag:

1: DESMECHT DAVID (S-BIKES DOLTCINI) 2H40´43″

2: NOELS SVEN (TEAM THIELEMANS – DE HAUWERE) +0´15″

3: VAN DEN BRANDE JULIEN (S-BIKES DOLTCINI) +0´30″

4: WOUTERS RUTGER (TEAM THIELEMANS – DE HAUWERE) +0´45″

5: WILSON JOE (DOLAN ELLESSE) +0´45″

De Voldedige uitslag: https://cycling.vlaanderen//competitie/uitslagen/detail?date=2022-08-12&key=6220