Nieuws Ninove

Werken Brakelsesteenweg: al 173 overtredingen

De werken aan de Brakelsesteenweg in Ninove blijven voor overlast zorgen. De politie legde in het begin de focus op sensibiliseren, maar stapte ondertussen over op bekeuren.

“Bestuurders die de omleidingen bij de wegenwerken op de Brakelsesteenweg negeren, lopen massaal tegen de lamp”, laat de politie ons weten. Zoals aangekondigd, blijft de politie Ninove verhoogde controles uitvoeren.

Minder vrachtverkeer

“Vorige week stelden we wel vast dat er opmerkelijk minder vrachtwagens de tonnagebeperking op de omleidingswegen negeerden. In totaal liepen er nog 16 bestuurders tegen de lamp.”

De controles in de Ziekhuizenstraat en Kerkhofstraat werden opgedreven omdat de politie vaststelde dat deze weg meer en meer als sluipweg wordt gebruikt. “Hier werden op één week tijd maar liefst 74 processen-verbaal opgesteld voor het negeren van het ‘verboden toegang’-bord. Er werden ook acht bestuurders beboet voor het negeren van het bord éénrichtingsstraat’. Dat brengt de som van de overtredingen op 173 (inclusief vorige overtredingen).

De politie van Ninove blijft toezicht houden op de wegenwerken en de omleidingswegen. De bestuurders die zich niet aan de regels houden, lopen het risico een boete te krijgen.

Een volledig overzicht van de maatregelen vind je hier.