Denderwindeke Nieuws

6 schapen doodgebeten in Denderwindeke: “Honden in beslag genomen en er komen maatregelen, maar inslapen is laatste optie”

In Denderwindeke zijn zaterdagavond zes schapen doodgebeten door twee rottweilers uit de buurt die ontsnapt waren. De dieren zijn intussen in beslag genomen. De burgemeester van Ninove is een onderzoek gestart en laat de dieren onderzoeken door een hondentherapeut.

Wat een rustig kerstweekend moest worden, is voor Greet Neirinckx (48) en haar man, uitbaters van Studio Coon, uitgedraaid in een nachtmerrie. “Ze belden ons zaterdagavond om te zeggen dat twee honden opnieuw bij onze schapen zaten. In januari hebben diezelfde honden al twee schapen gedood”, vertelt ze.

“We zijn meteen in de auto gesprongen. Toen we aankwamen, waren de honden nog bezig in de wei. We konden ze wegjagen, maar het was al te laat. Zes schapen hebben het niet overleefd. De politie is gekomen en heeft een verslag van de feiten naar de burgemeester gestuurd. Zij heeft de honden in beslag laten nemen.”

Onderzoek

Volgens Greet zorgden de twee Rottweilers eerder ook al voor problemen. In januari werden al twee andere schapen gedood en ook de kippen van een buur moesten er al verschillende keren aan geloven. “Met sommige schapen heb ik een persoonlijke band opgebouwd. Mijn lievelingsschaap zit ook bij de slachtoffers. Om ze van de ene dag op de andere dood onder een groot dekzeil te zien liggen, is oneerlijk.”

“De honden zijn voorlopig in beslag genomen en zitten in een dierenasiel. Ik heb contact opgenomen met het asiel en de honden gedragen zich daar goed”, zegt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

“Ik ben verplicht om eerst beide eigenaars te horen voor ik verdere maatregelen neem die ervoor moeten zorgen dat de honden zo’n gedrag niet meer stellen. Er komt eerst een omgevingsonderzoek van de politie en ik sta ook in contact met een hondentherapeut. Op sociale media doet een petitie de ronde om ze te laten inslapen, maar dat is absoluut niet de bedoeling. Ik ga mijn tijd nemen en een grondige analyse afwachten, want ik wil geen impulsieve beslissing nemen”, aldus De Jonge.

Volgens Greet zou een stevigere omheining verdere incidenten kunnen voorkomen. “Ook dat is een mogelijke maatregel, maar ik wil daar niet op vooruitlopen. Eerst wil ik de eigenaars van zowel de schapen als de honden horen.”

Het is dus afwachten of de rottweilers nog terugkeren naar hun baasje of niet.