Aspelare Meerbeke Nieuws Ninove Voorde

Wens Ambulancezorg vzw zoekt vrijwilligers voor uitbreiding naar regio Ninove

Wens Ambulancezorg vzw zoekt vrijwilligers met een diploma of certificaat zorgkundige of verpleegkundige die een handje willen toesteken bij de dienstverlening van de vzw. De infosessies gaan door in Ninove.

De laatste wens van een patiënt in vervulling brengen; Deze vorm van palliatieve zorg wordt uitgevoerd door de enthousiaste vrijwilligers van Wens Ambulancezorg vzw. Patiënten die nog één keer de zee willen zien, nog een laatste keer hun huisdier willen knuffelen of nog eens naar een voor hen bijzondere locatie willen trekken, kunnen rekenen op de professionele hulp van deze vereniging.

“Je kunt onze vzw in grote lijnen vergelijken met de Make-A-Wish Foundation (die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult, red.), alleen werken wij gratis”, vertelt zorgkundige Danny Verpaelst. “Stel, een patiënt wil als laatste wens een dierentuin als Pairi Daiza bezoeken. Wij staan in voor het financiële, dus de patiënt moet niets betalen. Wil de familie meegaan? Dat kan, maar zij moeten wel betalen.”

Momenteel ligt de hoofdzetel van de vzw in Tongeren. Daar staat een ambulance van de vereniging. Een tweede ambulance staat in Aarschot. “In die regio zijn we vrij bekend, maar het is nu ons streefdoel om uit te breiden naar de denderregio. Uiteindelijk is het de bedoeling om een derde ambulance te voorzien in Affligem. We zijn nu op zoek naar vrijwilligers die die toekomstige ambulance kunnen bemannen”, aldus Verpaelst. De vzw hoopt op een 35-tal vrijwilligers. Een vrijwilliger moet medisch geschoold zijn als verpleegkundige en/of zorgkundige. Ook chauffeurs met een medische schifting worden gezocht.

Verpaelst heeft nog maar net zijn oproep op Facebook geplaatst, maar heeft intussen al veel reacties ontvangen. “Deze ochtend alleen al hebben 15 mensen zich aangemeld. Het gaat enorm snel!”

De infosessies zullen doorgaan in een van de woonzorgcentra in Ninove: WZC Wilgendries Voorde, Wilgendries Aspelare of in WZC Domein Castelmolen in Meerbeke. Wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden door te bellen naar het nummer 0489/344 549.

© Danny Verpaelst