Nieuws Ninove

vzw Groep INTRO pakt zwerfvuil en onkruid aan in centrum Ninove

Van 4 t.e.m. 7 juli zal er een ploeg van vzw Groep INTRO langs de trage voetwegen van centrum Ninove zwerfvuil opruimen en onkruid bestrijden.

Het Intergemeentelijk samenwerkingsverband HANDEL Samen & Sociaal, een samenwerkingsverband tussen Ninove, Erpe-Mere, Aalst, Haaltert, Denderleeuw en Lede, wil de sociale economie in de streek versterken door het aanbod aan diensten en producten van de lokale sociale ondernemers te promoten en slimme samenwerkingen tussen de sociale en reguliere economie te stimuleren.

Zij startten o.a. het initiatief ‘Proeven van Sociale Economie’, waarbij lokale besturen kunnen proeven van wat een sociale economie-bedrijf te bieden heeft. In dat kader ging de stad een samenwerking aan met vzw Groep INTRO, een sociale-economiebedrijf met aandacht voor duurzame sociale tewerkstelling, gelegen in Aalst. Zij zullen tussen 4 en 7 juli zwerfvuil rapen en onkruid bestrijden langs de trage wegen in het centrum van Ninove.

Schepen van lokale economie Alain Triest is opgetogen met de actie: “Ik ben blij dat we vanuit de lokale economie sociale tewerkstelling stimuleren en bovendien de trage wegen in onze binnenstad aan het begin van de zomervakantie proper kunnen maken.”