Denderwindeke Nieuws Ninove

Zomerse wandelprojecten te beleven in Ninove

De coronazomers van 2020 en 2021 worden onder meer herinnerd als de zomers waarin we met zijn allen gingen wandelen. Ook deze zomer kan je in Ninove al wandelend een aantal leuke ‘cultuurmomenten’ beleven. 

Verschillende wandelprojecten zijn tot 30 september te beleven in Ninove. In het centrum van de stad springen de foto’s van Peter Van Londerseele het meest in het oog. De nieuwe stadsfotograaf is al vele jaren een trouwe bezoeker van het zomerfestival De Donderdagen. Hij selecteerde een ‘best of’ van de edities 2018-2021, goed voor 20 smakelijke foto’s op tien verschillende locaties.

Speciaal voor de kinderen, maar niet alleen voor hen, vallen er in de binnenstad tien verhalen te spotten. Of beter gezegd het begin van de tien verhalen die in 2021 verschenen in het door de bibliotheek uitgegeven ‘Als vogels in de lucht’. Telkens kan je via een QR-code doorklikken naar het volledige verhaal, voorgelezen door acteur en woordkunstenaar Marc De Corte.

Ninove doet ook mee aan de derde editie van ‘Het Bankje’. Deze podcast brengt theater en kunst op een laagdrempelige manier tot bij het publiek. Op een 20-tal bankjes scan je een QR-code en word je getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. In de stad kom je de bankjes tegen in de buurt van het station, de Graanmarkt, rondom de Koepoort en de omgeving van het Kerkplein en de Abdijstraat.

Op stap in het stiltegebied

Wandelzoektochtfanaten die een langere wandeling niet schuwen kunnen op stap in en om het Stiltegebied in Denderwindeke voor een leuke fotowandelzoektocht langs een traject van zo’n 9 kilometer. In een oase van rust verken je de mooiste wandelpaden en geniet je met volle teugen van het landschap. Ninove stond, samen met Geraardsbergen en Galmaarden, mee aan de wieg van dit eerste stiltegebied in Vlaanderen dat internationaal werd erkend als het eerste Belgische ‘Urban Quite Park’. Het Stiltegebied Dender-Mark bestaat intussen 20 jaar. 

Hou langs het traject ook je ogen open voor de foto’s van de openluchttentoonstelling ‘David op zoek naar Goliath’. In deze tentoonstelling, die tot stand kwam in het kader van het participatieproject ‘100 x 100’, geeft fotograaf David Van Der Smissen zijn eigen kijk op het stiltegebied.

Er zijn ook mooie prijzen verbonden aan de wandelzoektocht: vijf overnachtingen voor twee personen, inclusief ontbijt, in de B&B’s Hof Anghereel in Appelterre, Rijbaan Molenzicht en De Pepelinckin in Denderwindeke, Paellepelhof in Nederhasselt en de Roesbeekhoeve in Meerbeke. De zoektochtbrochure is te bekomen in het toeristisch bezoekerscentrum voor €5.