Nieuws Ninove

Tania De Jonge pleit voor invoering flexijobs in de zorg

De zorgsector kampt met een nijpend personeelstekort, en dat is niet nieuw. De situatie is sinds de coronacrisis alleen nog maar verergerd.

8 op 10 ziekenhuizen vrezen dat ze hun activiteiten moeten afbouwen omwille van de gigantische arbeidskrapte. Volgens burgemeester en federaal parlementslid Tania De Jonge is dit zowel voor de patiënt als voor het overblijvende zorgpersoneel, dat onder steeds grotere druk staat, nefast. “De invoering van flexijobs in de zorg, zodat we bijvoorbeeld beroep kunnen doen op gepensioneerden die bereid zijn om in te springen, kan op korte termijn een verschil maken. Ik ben blij dat bevoegd minister Frank Vandenbroucke het probleem ernstig neemt en maatregelen in het vooruitzicht stelt om de dramatische toestand aan te pakken”, aldus kamerlid Tania De Jonge.

Op langere termijn moeten we ervoor zorgen dat het beroep van zorgverstrekker aantrekkelijker wordt. “Dat gaat over de opleiding en het statuut, maar ook over het herdenken van het takenpakket zodat zorgverstrekkers zich kunnen focussen op hun kerntaak”, zegt De Jonge. “De minister heeft een pakket aan maatregelen voorgelegd binnen de regering en samen met de zorgsector kijk ik uit naar concrete verbetering op het terrein.”