Nieuws Ninove

Verhoogde politiecontroles rond stationsbuurt lonen volgens politie

Naar aanleiding van de vechtpartij aan het station van Ninove op maandag 6 mei voerde de Ninoofse politiezone verhoogd toezicht uit op en rond het Stationsplein. In kader hiervan schreef burgemeester Tania De Jonge een besluit inzake identiteitscontroles in de stations- en schoolomgeving uit. 

Kort na de feiten van 6 mei werd één minderjarige verdachte uit Ninove geïdentificeerd en van zijn vrijheid beroofd. De minderjarige stond al onder toezicht van een Brusselse jeugdrechter. Op vraag van parket Brussel werd de betrokkene voorgeleid bij de jeugdrechter, die hem omwille van andere feiten plaatste in een jeugddetentiecentrum.
De twee andere minderjarige verdachten van de vechtpartij werden later geïdentificeerd, maar zij bleken niet in Ninove woonachtig te zijn. Het onderzoek is nog lopende.

Verder lijkt het verhoogd politietoezicht in Ninove zijn vruchten af te werpen. Tijdens één van de patrouilles merkte een interventieploeg een verdacht persoon op. Deze 19-jarige man werd gecontroleerd en uiteindelijk gearresteerd op verdenking van verkoop van verdovende middelen. In het voertuig van de betrokkene werd onder meer cannabis en mefedron aangetroffen. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en de betrokkene kon na verhoor beschikken. Het onderzoek is in handen van het parket Oost-Vlaanderen.

Op heterdaad

Twee inspecteurs waren getuige van een drugsdeal aan een woning in een woonwijk in de ruime omgeving van het station. De verdachte verplaatste zich met de fiets en nam de vlucht. Na een achtervolging te voet en door de snelle bijstand van een andere interventieploeg kon de 23-jarige verdachte gevat worden. Tijdens een huiszoeking die volgde na zijn arrestatie kon een grote hoeveelheid cash geld, cannabis en hasj aangetroffen worden. De verdachte werd op vraag van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem onder strenge voorwaarden te plaatsen.

“Ik wil onze politiediensten uitdrukkelijk bedanken voor dit snel en kordaat optreden”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “We spelen kort op de bal. Het besluit met betrekking tot identiteitscontroles in de stations- en schoolomgeving was in mijn ogen noodzakelijk om een efficiënte politie-interventie en opvolging mogelijk te maken. Dit heeft meteen effect gehad. We stellen alles in het werk om de veiligheid in de stations- en schoolbuurt, maar ook in de hele stad, te garanderen.”