Nieuws Ninove

Parking aan het station van Ninove blijft voorlopig gratis

De parking aan het station van Ninove blijft voorlopig gratis. Dat blijkt uit een antwoord van de minister van Mobiliteit aan burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

Sinds enkele maanden voert de NMBS werken uit aan de stationsparking aan de Astridlaan. Door de werken – die bijna afgerond zijn – komen er 66 parkeerplaatsen bij, wat de totale capaciteit naar 170 brengt. In 2019 kondigde de minister aan dat de parking betalend wordt, terwijl de NMBS toen zei dat deze gratis blijft.

Voorlopig gratis

Or vraag van de burgemeester liet de minister van Mobiliteit Gilkinet (Ecolo-Groen) weten dat de parking voorlopig gratis blijft. Als de NMBS de parking in de toekomst toch betalend wil maken, zal dit gebeuren in overleg met het stadsbestuur van Ninove.

“Het is heel belangrijk dat de parking gratis blijft. Het is een grote troef voor de pendelaars, de bezoekers van onze handelskern en de bewoners van de omliggende straten”, aldus De Jonge. duidelijkheid zodat dit gebouw een optimale en sociaal verbindende invulling kan krijgen.”