Nieuws Ninove

N-VA Ninove wil slechte treinverbindingen aankaarten op de gemeenteraad

N-VA is in de Denderstreek niet te spreken over de afschaffing van de rechtstreekse treinverbinding Aalst-Ninove-Geraardsbergen. De NMBS schafte deze verbinding eind vorig jaar af, maar dat zorgt volgens de partij voor veel frustraties bij de treinreizigers. De N-VA afdelingen van Ninove, Geraardsbergen en Denderleeuw zullen daarom op de volgende gemeenteraad vragen om het probleem bij de NMBS-directie aan te kaarten.

“Door de slecht afgestemde verbindingen, de krappe overstaptijden en de vele vertragingen zien gefrustreerde treinreizigers vaak de trein voor hun neus vertrekken. De NMBS erkent het probleem en beloofde eerder dit jaar de problemen op te lossen. Maar één jaar na het invoeren van het nieuwe vervoersplan is er nog steeds geen verbetering”, klinkt het bij N-VA Ninove.

Vaker met de auto

“Sinds de afschaffing van de rechtstreekse verbindingen schakelen veel pendelaars over op de wagen”, klinkt het. “Ze rijden met de auto naar Denderleeuw om daar de trein richting Brussel of Gent te nemen. De NMBS bereikt dus het omgekeerde van wat ze wil nastreven, namelijk een waardig alternatief bieden voor verplaatsingen met de auto.”

Verschillende afdelingen van N-VA in de Denderstreek zullen daarom op de volgende gemeenteraad vragen om een brief te schrijven naar de NMBS-directie. “We willen in de mobiliteitsvisie 2030 laten inschrijven dat de spoorverbindingen beter moeten. Die mobiliteitsvisie zit momenteel in de eindfase van opmaak en de kladversie ligt op dit moment bij alle schepencolleges voor.”