Nieuws

Aantal gevatte sluikstorters verdubbeld

Dit jaar hebben de gemeenschapswachten in Ninove al 51 sluikstorters kunnen vatten. Dat is dubbel zoveel in vergelijking met vorig jaar. De hoeveel afval die gestort werd, blijft wel op hetzelfde niveau.

Ninove zette de voorbije maanden fors in op de bestrijding van sluikstorten. Dat doet ze stad met onder meer een mobiele camera om afval te detecteren en de vervuilers in beeld te brengen. Gemeenschapswachten doorzoeken ook afval, in de hoop de identiteit van de vervuiler te achterhalen. En dat werpt z’n vruchten af. Tijdens de eerste maanden van dit jaar werden op die manier al 51 sluikstorters gevat. In heel 2022 waren dat er 45.

Verbaliseren

“Sluikstort blijft een groot probleem waar we moeten blijven tegen vechten. We zetten al jaren in op preventie, maar mensen die ondanks alle tips en raadgevingen blijven sluikstorten, wijzen we op hun verantwoordelijkheid en er wordt ook geverbaliseerd als we identiteitsgegevens vaststellen”, zegt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

“Daarom een warme oproep aan alle inwoners om sluikstort zeker te melden. Onze stadsdiensten halen het vuil zo snel mogelijk weg én zoeken naar sporen van de sluikstorter.”