Nieuws Ninove VERKIEZINGEN2024

VERKIEZINGEN2024: N-VA Ninove onthult top vijf kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen: “We geloven in ons eigen N-VA verhaal”

N-VA Ninove heeft aangekondigd welke kandidaten de top vijf van haar lijst zullen vormen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De kandidatenlijst werd unaniem goedgekeurd op de ledenvergadering van de partij.

In oktober vorig jaar kondigde N-VA Ninove al aan dat ze op 13 oktober alleen en onder eigen naam naar de kiezer trekt, met Karolien De Roose als lijsttrekker. “Met een vernieuwde lijst vol nieuwe kandidaten en een sterk programma vragen we het vertrouwen van de Ninovieters”, klinkt het bij De Roose. “Na jaren stilstand heeft Ninove nood aan verandering zonder de welvaart van de Ninovieters in gevaar te brengen. Het mooie resultaat in Ninove bij de voorbije verkiezingen is een immense motivatie voor ons en we zullen in oktober met een volledige lijst naar de kiezer gaan. Het wordt hoog tijd dat Ninove de achterstand van pakweg 20 jaar inhaalt in vergelijking met steden van gelijkaardige grootte.”

Plaats 2: Steven Vanden Berghe

Na De Roose staat Steven Vanden Berghe (52) uit Ninove op de tweede plaats. Hij is al twee jaar voorzitter van N-VA Ninove. Als adviseur-generaal bij de FOD Financiën was hij actief als kabinetsmedewerker bij voormalig minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Hij is collegelid en voormalig voorzitter van de fiscale rulingdienst. Vanden Berghe is een gewaardeerd expert binnen de Commissie voor Boekhoudkundige Normen en was ook lid van de Hoge Raad voor Financiën afdeling fiscaliteit. De voorzitter vindt onder meer dat de aanvullende belasting op de personenbelasting wordt verlaagd tot het Vlaamse gemiddelde. “Op die manier geven we een extra stimulans voor diegenen die werken en ondernemen”, zegt hij.

Plaats 3: Jeroen Van Assche 

De 44-jarige Jeroen Van Assche, geboren in Ninove en getogen in Meerbeke, staat op plaats drie. Hij behaalde 3.742 voorkeurstemmen voor N-VA Ninove tijdens de voorbije verkiezingen van 9 juni op de Vlaamse lijst. Hij zamelde onder meer geld in voor De Warmste Week, vond een tegelwipplaats in Meerbeke en markeerde het hoogste punt van Ninove met een Krasjelpaal.

Naast zijn functie als aankoper bij Sport Vlaanderen vervult hij meerdere rollen: hij is manager en scheidsrechter bij de hockeyploeg van zijn zoon, hoofdcoördinator van een BIN-netwerk en hij geeft verkeerslessen op school. Dat laatste project is voor hem van persoonlijk belang. Door les te geven, geeft hij zin aan een dramatisch verkeersongeluk dat zijn familie diep heeft geraakt. Hij pleit voor een slimme mobiliteitsmix in propere en veilige dorps- en stadskernen.

Plaats 4 en 5: Sam De Duffeleer en Iryna Brouckaert

Plaats vier en vijf worden ingenomen door Sam De Duffeleer uit Outer (33) en Iryna Brouckaert (40), die oorspronkelijk uit Oekraïne komt en in Appelterre woont. De Duffeleer is sinds 2014 bestuurslid van N-VA Ninove en bekleedt al enkele jaren de functie van penningmeester. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Gent en werkt recentelijk als archiefdeskundige bij Den AST, een streekmuseum in Halle. Brouckaert is verpleegkundige bij het CLB en werkt daarnaast als zelfstandige vertaler/tolk. In haar vrije tijd ondersteunt ze lokale verenigingen in Appelterre bij het organiseren van evenementen. Brouckaert heeft een sterk taal- en integratiebeleid sterk in het vaandel.

De komende weken volgt meer info over de overige plaatsen en het programma van N-VA Ninove.