Nieuws Ninove

Batopin opent nieuw cashpunt aan Centrumlaan in Ninove

Batopin opent vandaag een nieuw cashpunt in de buurt van Ninia Shopping aan de Centrumlaan in Ninove. Je kan er 7 dagen op 7, van 6.00 uur tot 00.00 uur, geld afhalen en storten.

Door het systematisch verdwijnen van bankautomaten bij de banken en de beperkte toegankelijkheid van het cashpunt in Ninia Shopping, is het niet altijd eenvoudig voor de inwoners van Ninove om geld af te halen en te storten in de binnenstad.

“De komst van de Batopin geldautomaat in de Ninia was zeker welgekomen en noodzakelijk. Toch was dit maar een deel van de oplossing, aangezien het niet mogelijk is om er na 20.00 uur en op zondag geld af te halen of te storten. Nu is dit dus wel mogelijk”, vertelt burgemeester Tania De Jonge. “Echter, om veiligheidsredenen en om overlast te voorkomen, hebben we besloten om het dicht te houden tussen middernacht en 6u ‘s morgens. Nu met het mooie weer de zomer eindelijk kan beginnen, is de komst van het nieuwe cashpunt essentieel voor onze lokale economie. Als liberale burgemeester kan ik dit alleen maar aanmoedigen”, aldus De Jonge.

Resultaat parlementair werk

Burgemeester Tania De Jonge ziet met deze beslissing haar parlementair werk rond deze problematiek verzilverd. “Het is fijn om te zien dat mijn parlementair werk hieromtrent ook reële gevolgen heeft op het terrein. Het tekort aan bankautomaten heb ik onophoudelijk aangekaart in het federaal parlement. Met 5 mondelinge tussenkomsten en 6 schriftelijke vragen die dit als onderwerp hadden, is het een understatement om te stellen dat ik op dezelfde nagel bleef kloppen. Maar de aanhoudende strijd voor meer cashpunten in de binnenstad en deelgemeenten werpt dus zijn vruchten af”, aldus De Jonge.