Nieuws Ninove

Veeloo viert 5-jarig bestaan met cadeaubonnen en voordeelweken

Veeloo, het Belgisch merk van elektrische fietsen met vestigingen in Ninove, Aalst en Dendermonde, bestaat 5 jaar. Ze bieden elektrische fietsen aan onder hun eigen merk en verlenen daarbij volledige service aan huis.

Om hun 5-jarig bestaan te vieren zetten ze zowel bestaande als nieuwe klanten in de bloemetjes. “Ik ben alleen gestart in 2018 met 3 verschillende fietsen. Om Veeloo kenbaar te maken, bezocht ik vooral wekelijkse markten, avondmarkten en jaarmarkten”, bekent Jens De Mulder, zaakvoerder van Veeloo. “Nu, 5 jaar later, rijden honderden Veeloo fietsen in de regio, zijn we met 5 medewerkers en hebben we 3 testlocaties in Oost-Vlaanderen.”

Lokaal staat centraal

Dat elektrisch fietsen populair is, staat buiten kijf, maar om als klein merk de concurrentie aan te gaan met wereldmerken kan je gerust gewaagd noemen. Grote merken, vaak uit Nederland, walsen ons land binnen. Toch deinst Veeloo niet terug.

“Bij de opstart had ik vooral schrik om met een eigen merk op te boksen tegen grote, vaak internationale, merken. Maar we slagen erin ons merk beetje bij beetje op de kaart te zetten. Mede door COVID kiezen mensen ook vaker voor lokale merken en producten; goeie service en mond-aan-mond reclame doen vaak de rest.”

Mobiele werkplaatsen

De mobiele werkplaatsen van Veeloo rijden van deur tot deur voor onderhoud en herstelling ter plaatse. Dit bespaart Veeloo-klanten tijdverlies alsook de last om soms de e-bike met de wagen te vervoeren. “We werken vooral rond de spreekwoordelijke kerktoren, maar inmiddels hebben we een klantennetwerk verspreid over heel Vlaanderen”, vertelt Jens. “Onze focus ligt vooral op service aan huis en dat gaat nu eenmaal een stuk vlotter als klanten zich in dezelfde regio bevinden.”

Om die klanten te bedanken, zal Veeloo voor zijn 5-jarig bestaan 50 cadeaubonnen verloten via hun sociale media. “Geen cadeaubonnen van bol.com”, grapt Jens, “maar cadeaubonnen van 10 lokale handelaars waar we een goeie samenwerking mee hebben.”

5 voordeelweken

Op 28 november starten 5 voordeelweken, tot het eind van het jaar. Bezoekers genieten gedurende deze periode van 5% korting op het volledige assortiment en bovendien krijg je tijdens deze 5 weken bij aankoop van een elektrische fiets 5 jaar gratis service aan huis én 5 jaar garantie in plaats van 2 jaar. De uitgelezen kans dus om 2023 zorgeloos tegemoet te rijden.