Nieuws Ninove

Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in GO! Middenschool Ninove

Een leerkracht van de GO! Middenschool Ninove is preventief geschorst na grensoverschrijdend gedrag. Hij zou, samen met 7 andere leerkrachten, leerlingen met autisme regelmatig vernederd en uitgelachen hebben.

De scholengroep Dender, waar de GO! Middenschool Ninove onderdeel van is, voert een intern onderzoek naar verschillende leerkrachten wegens grensoverschrijdend gedrag. Ze zouden leerlingen met autisme regelmatig vernederd en uitgelachen hebben.

Op de school in Ninove zijn speciale klassen voor leerlingen van 12 en 13 jaar met een autismespectrumstoornis. Maar een groep van acht leerkrachten vernedert de tieners in die klassen, getuigt een collega bij VTM Nieuws. Soms loopt die vernedering zelf volledig uit de hand.

Uit het raam springen

Een leerling werd tijdens een woede-uitbarsting opgesloten in een klaslokaal op de eerste verdieping, waarna de jongen in paniek uit het raam sprong. Een andere leerling, iemand met ADHD, werd vastgebonden aan zijn stoel met duct tape. Daarvan werd een foto genomen en gedeeld in een WhatsApp-groep van de andere 7 leraren.

Klacht

“Eind vorig schooljaar nam een personeelslid van GO! Middenschool Ninove contact op met ons in verband met een incident op de school”, vertelt Els Schockaert, algemeen directeur Scholengroep 19 ‘Dender’. “De raad van bestuur besliste daarop om een onderzoek te laten voeren en de leraar in kwestie werd vanaf begin september preventief geschorst. Dat onderzoek is sinds gisteren afgerond en de resultaten ervan worden volgende week dinsdag behandeld door de raad van bestuur.”

Ouders op de hoogte

De scholengroep laat weten dat de ouders van de betrokken leerlingen op de hoogte waren gebracht. “De andere ouders kregen vandaag een communicatie krijgen met meer uitleg.”