Meerbeke Nieuws Ninove

Veeloo steunt groene projecten in de Denderstreek

Veeloo, het Belgische merk van elektrische fietsen met vestigingen in Ninove, Aalst en Dendermonde steunt opnieuw enkele groene projecten in de Denderstreek.

Het duurzaam karakter van e-bike onderneming Veeloo spreekt voor zich. “Door meer mensen aan het fietsen te krijgen halen we jaarlijks heel wat ton CO² uit de lucht. We schatten dat alle fietskilometers die onze klanten jaarlijks verzamelen goed zijn voor een vermindering van zo’n 500 ton CO²”, vertelt Jens De Mulder, zaakvoerder van Veeloo. “Net als vorig jaar willen we groene projecten in de regio steunen. Het zijn vaak kleine inspanningen die het groene karakter in onze regio ten goede moeten komen.”

Kapellemeersen

Vorig jaar ging de steun van Veeloo naar een bebossingsproject van Natuurpunt de Beverbeekvallei in Ninove. Dit jaar ondersteunen ze de uitbreiding van de Kapellemeersen in Aalst, een project van Natuurpunt Denderstreek: Een natuurstrook die aansluit bij de Wellemeersen in Denderleeuw. “Natuurpunt kan de steun goed gebruiken voor de aankoop van percelen nat bos om de kunstmatige populierenaanplantingen te vervangen door natuurlijk elzenbroekbos dat water kan opvangen bij zware regenval”, zegt Rik De Baere, voorzitter van natuurpunt Aalst. “Wandelaars zijn welkom om bijkomende wandelpaden te ontdekken.“

Voedselbos in Meerbeke

Een nieuw aangeplant Voedselbos in Meerbeke is het tweede project waar Veeloo opnieuw z’n schouders wil onder zetten. “Een voedselbos is een ecosysteem ontworpen als bos met als hoofddoel het produceren van voedsel in de verschillende lagen van het bos. Van kruidlaag tot boomlaag. Voedselbos ‘Ik, jij, wei’ is een plaats waar verbinding tussen mens en natuur centraal staat”, aldus bezieler van het project Toon De Doncker. “Samen met vzw ‘Wij op de wei’ willen we mensen opnieuw in verbinding brengen met elkaar en met zichzelf door de natuur.”

Veeloo wil op deze manier jaarlijks een extraatje doen voor de natuur. Per verkochte elektrische fiets gaat ze elk jaar een deel afstaan voor groene projecten in de regio.